Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vēsturnieki diskutēs par Latvijas okupāciju

Pieminot Latvijas okupācijas 70.gadadienu, Latvijas Okupācijas muzejs un Latvijas Vēsturnieku komisija rīko apaļo galda diskusiju „Latvijas okupācija. 1940. gads. Vēstures problēmas un mūsdienu aktualitātes”.Ar ziņojumiem uzstāsies Rīgas Stradiņa Universitātes Eiropas studiju fakultātes dekāne, profesore Ilga Kreituse, Latvijas Vēsturnieku komisijas priekšsēdētājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, profesors Inesis Feldmanis, Latvijas Universitātes Latvijas Vēstures institūta pētnieki Kārlis Kangeris un Daina Bleiere.

Eksperti diskutēs par 1940.gada okupācijas problemātiku mūsdienās, okupācijas, aneksijas, inkorporācijas jēdzienu izpratni, hronoloģiskajiem ietvariem un pielietojumu, Latvijas politiskās elites sadarbību ar PSRS 1940. gada jūnijā-jūlijā un citiem jautājumiem.Latvijas Vēsturnieku komisija ir dibināta 1998.gada 13.novembrī. Pašreizējā darbības posmā tās aktuālākais ir jautājums par nacisma un padomju režīma politikas detalizētu izpēti un holokausta izvērtēšanu. Pēdējos gados komisija pievērš pastiprinātu uzmanību Latvijas attīstības problēmām Padomju Savienības sastāvā.  Savukārt kā Vēsturnieku komisijas uzdevums tālākā perspektīvā ir dot ieguldījumu vēstures mācīšanā skolās, sagatavojot bāzi jaunu mācību līdzekļu tapšanai, kā arī veicināt sabiedrības informētību par minētā perioda notikumiem, skaidrot Latvijas vēsturi ārzemēs.Diskusija notiks 16.jūnijā trijos dienā, piedalīties var visi interesenti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas