Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vides inspektoram saistībā ar koku izciršanu pie krematorijas izteikts aizrādījums

Rīgas krematorijas teritorijā esošo koku izciršanas lietā iesaistītais Lielrīgas reģiona vides pārvaldes vides inspektors nav pārkāpis likumus, tādēļ nav formāla pamata viņu saukt pie disciplināratbildības.

To sarunā ar aģentūru BNS atzina Valsts vides dienesta (VVD) vadītājs Vilis Avotiņš pēc iepazīšanās ar VVD paspārnē izveidotās komisijas slēdzienu šajā jautājumā.

VVD vadītājs gan norādīja, ka pilnībā bez soda vides inspektors nepalikšot. Viņam, visticamāk, ar VVD vadītāja rīkojumu tiks izteikts aizrādījums. Pēc Avotiņa uzskata, vides inspektors, pildot savus amata pienākumus, šajā konkrētajā situācijā nav izrādījis pietiekamu iniciatīvu vides interešu aizstāvībā.

"Nelielus pārmetumus no manas puses viņš ir pelnījis. [..] Viņš tomēr varēja izrādīt lielāku iniciatīvu, izdarīt mazliet vairāk, nekā prasa likums," uzsvēra Avotiņš.

Jau vēstīts, ka Rīgas krematorijas teritorijā esošo koku izciršanas lietā bija ierosināta viena disciplinārlieta pret Lielrīgas reģiona vides pārvaldes vides inspektoru. VVD paspārnē tika izveidota atsevišķa komisija, kuras uzdevums bija līdz šai nedēļai izvērtēt inspektora rīcības atbilstību likumiem.

Arī Zemkopības ministrija, kurai uzdots izvērtēt Valsts meža dienesta atbildīgo darbinieku rīcību, savus secinājumus par amatpersonu atbildību sola apkopot jau šīs nedēļas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Par koku izciršanu pie Rīgas krematorijas ierosina disciplinārlietu


Par koku izciršanu Mežaparkā uzliek 3 000 latu sodu

FOTO: Mežaparkā masveidā izcērt priedes


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas