Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Visticamāk, šoziem bezmaksas slidotavu galvaspilsētā nebūs

Lai gan sākotnēji Rīgas dome (RD) pilsētnieku ziemas priekiem šogad bija iecerējusi ierīkot vismaz trīs bezmaksas slidotavas, var gadīties, ka netiks izveidota neviena no tām. Vismaz līdz nākamajam gadam noteikti. Ja izdosies atrast finansējumu, vismaz viena bezmaksas slidotava Rīgā varētu parādīties tikai nākamā gada janvāra beigās.

_Diena _jau rakstīja par pašvaldības ieceri šoziem slidotavas izveidot Esplanādē, Uzvaras parkā un Sarkandaugavā pie bērnu un jauniešu centra _Laimīte_. "Jau oktobrī mūsu departaments izglītības, jaunatnes un sporta komitejā iesniedza pieteikumu par publisko slidotavu atvēršanu, lai arī šogad viss notiktu kā ierasts un jau novembra beigās slidotavas varētu sākt darboties," skaidro izglītības, jaunatnes un sporta departamenta (IJSD) pārstāve Indra Vilde. Komiteja pieteikumu apstiprināja un nosūtīja izvērtēšanai finanšu komitejas deputātiem, kuri šim nolūkam nepieciešamo 179 250 latu pieprasījumu noraidīja. Tā vietā tika uzdots rīkot konkursu, lai izvēlētos tikai vienu slidotavu.

I.Vilde skaidro, ka departaments nevar organizēt konkursu, kamēr nav piešķirti līdzekļi: "Mūsu departamenta direktors Guntis Helmanis aizsūtīja vēstuli finanšu departamentam, kurā lūdza piešķirt līdzekļus konkursa organizēšanai. Taču atbildi no viņiem tā arī neesam saņēmuši." To, ka slidot gribētājiem šajā ziemā būs jādodas uz kādu no maksas slidotavām, apstiprina arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), jo gada beigās un taupības apstākļos šim mērķim atrast līdzekļus būs neiespējami: "Visticamāk, šajā ziemā bezmaksas slidotavu galvaspilsētā nebūs," norāda mērs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas