Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

"Visu Latvijai!" sola protesta akciju, ja traucēs pieminēt leģionārus

Partija "Visu Latvijai!" (VL) ir apņēmības pilna 9.maijā rīkot protesta akciju, ja kreisie spēki un dažādas antifašistiskās organizācijas joprojām vēlēsies pulcēties arī 16.martā, kad nacionālās organizācijas rīko leģionāru piemiņas pasākumus.

Šādu lēmumu partijas līderis Raivis Dzintars žurnālistiem pamatoja ar pārliecību, ka dažādas kreisi orientētas organizācijas 16.martā grasās rīkot pasākumus tikai tādēļ, lai traucētu leģionāru piemiņas pasākumiem.

Līdz ar to partija jau tagad Rīgas domē ir iesniegusi pieteikumu par pasākumu pie Uzvaras pieminekļa Pārdaugavā 9.maijā visas dienas garumā.

"Šis solis sperts kā atbilde prokrieviskās biedrības "Roģina" pieteikumam rīkot sapulci pie Brīvības pieminekļa 16.martā," norādīja partijas pārstāvji, apliecinot pārliecību, ka "Roģina", tā dēvētā antifašistu komiteja, kā arī citas līdzīgas organizācijas ik gadu šajā datumā cenšas "izjaukt miermīlīgos latviešu leģionāru pasākumus ar dažādām provokācijām".

Šogad šīs organizācijas paspējušas Rīgas domē pirmās oficiāli pieteikt pasākumu 16.martā. Lai nepieļautu leģionāru pasākumu izjaukšanu un drošības apdraudējumu, VL pieteica pasākumu 9.maijā.

"Esam gatavi savu pieteikumu atsaukt, ja prokrieviskās organizācijas atsauks savus plānus 16.martā," ultimatīvos nosacījumus skaidroja partijas līderi, norādot, ka pretējā gadījumā VL centīsies nepieļaut Uzvaras dienas svinības gan šogad, gan nākamos gadus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas