Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

VK atklāj būtiskus pārkāpumus Dienvidu tilta būvniecībā

Valsts kontrole (VK) konstatējusi būtiskus pārkāpumus Dienvidu tilta būvniecības procesā, aģentūrai LETA apstiprināja valsts kontroliere Inguna Sudraba. Taču pagaidām tos vēl nevar atklāt, jo Rīgas dome atzinumu pārsūdzējusi.

Pašvaldība norāda, ka "lēmuma konstatējošajās sadaļās, kā arī secinājumos ietvertas vairākas norādes, kuras ir nepamatotas, tādējādi veidojot neadekvātu bāzi vēlākiem lēmuma secinājumiem un ieteikumiem".

Kā ziņo LETA, VK apgalvojums par domes rīcības nelikumību Dienvidu tilts būvniecības procesā radīs kaitējumu pašvaldībai kā valsts pārvaldes iestādei un mazinās rīdzinieku uzticību šai institūcijai. Arī tādēļ revīzijas atzinums esot pārsūdzēts.

Sudraba aģentūrai LETA pastāstīja, ka VK revīzijas ziņojumu bija plānots publiskot rīt, 12.martā. "Pašvaldība pārsūdzību iesniedza pēdējā dienā, kad tas bija izdarāms. VK padomes sēdē šo jautājumu skatīsim pirmdien, 16.martā. Padome vispirms vērtēs pēc būtības, vai sūdzību pieņemt izskatīšanai," sacīja Sudraba.

"Dienvidu tilta jautājumā beidzot jāpanāk absolūta skaidrība, un es kā mērs esmu tajā ieinteresēts," atvaļinājumā esošā Rīgas mēra Jāņa Birka (TB/LNNK) viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretāre Kristīne Liepa.

Sudraba iepriekš atzina, ka revīzijas sākšanu tieši par šo objektu ietekmēja arī lielā sabiedrības interese par celtniecības izmaksām. Revīzijā tika vērtēta tilta projektēšana un būvniecība, kā arī izmaksu lietderīgums.

Kā ziņots, Dienvidu tilts tika atklāts pērn 17.novembrī. Dienvidu tilts ir 803 metrus garš un 34,28 metrus plats.

Diena jau rakstīja, ka tilta 1.kārtas kopējās projektēšanas un būvniecības izmaksas ir aptuveni 85 miljoni latu, bet kopā ar inflācijas uzcenojumu paredzams, ka tilta pirmās kārtas izmaksas sasniegs ap 133 miljoniem latu. Kredīta procentu maksājumi bankai (6,43% gadā) šo projektu sadārdzina līdz 258 miljoniem latu. Naudu paredzēts atmaksāt 20 gados.

Taču pilnu atdevi no tilta varēs gaidīt ne ātrāk kā 2011.gadā, kad plānots pabeigt maģistrālos pievedceļus abpus tiltam — Slāvu dzelzceļa pārvadu un rotācijas apli labajā krastā, kas tiltu savienos ar Piedrujas, Lubānas un Krustpils ielu un Jāņa Čakstes gatvi kreisajā krastā, kas Bauskas ielu savienos ar Ziepniekkalna ielu. Būvnieku iesniegtā tāme rāda, ka Dienvidu tilta būvniecības 2.kārta varētu izmaksāt 110,28 miljonus latu. Kopā ar inflācijas un kredīta procentiem otrās kārtas izmaksas būšot ap 313,4 miljoniem latu.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas