Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ziepniekkalnā ceļ jaunu bērnudārzu 152 bērniem

Pēc Rīgas domes pasūtījuma Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā 58a, šonedēļ uzsākta jauna bērnudārza būvēšana, kas durvis vērs pēc gada -  2009.gada 1.septembrī. Bērnudārzu būvē kompānija Merks.

Divstāvu bērnudārza būvdarbi sākti 10 726 m2 lielā zemes gabalā. Bērnudārza ēkas kopējā platība ir 2 922 kvadrātmetri. Tajā atradīsies bērnu rotaļu un guļamtelpas, telpas radošām nodarbībām, kā arī divi slēgtie peldbaseini – 60 cm un vienu metru dziļi un sporta komplekss. Bērnudārza teritorijā tiks izveidoti astoņi spēļu laukumi, izbūvētas četras nojumes un sporta laukums. Pārējā 7 118 kvadrātmetru lielajā teritorijā tiks izveidoti gājēju celiņi un apzaļumojums, piebraucamie ceļi un astoņas autostāvvietas. Pilsēta bērnudārza izveidei, tā infrastruktūrā un aprīkojumā tērēs 4 miljonus latu.

Rīgā bērnudārzu problēma ir īpaši aktuāla, jo rindās gaida tūkstošiem bērnu. Vecāki bērnudārzā bērnus piesaka uzreiz pēc to dzimšanas, taču arī tas negarantē, ka bērnam atradīsies vieta. Rīgas domnieki atzinuši, ka bērnudārzu trūkumam ātra risinājuma nav.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas