Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Žoltoka vidusskolā jaunos hokejistus mācīs divās valodās

Jaunajā mācību gadā Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskolā atvērta 1.klase, kurā kopā mācīsies jaunie hokejisti un, iespējams, arī daiļslidotāji, kas apgūs izglītības programmu atbilstoši dzimtajai valodai - gan krievu, gan latviešu valodā. Mācībām un treniņiem 1.klasē pieteikušies vairāk nekā 23 bērni.

Skola plāno veidot specializēto hokeja klasi, apvienojot divas pamatizglītības programmas vienas klases izglītības procesā. Skolas direktore Vaclava Pluča skaidroja, ka līdz 3.klasei bērni dzimto valodu un matemātiku mācīsies atsevišķi, bet pārējie mācību priekšmeti tiks mācīti kopīgi apvienotajā klasē, izmantojot bilingvālo metodiku. Skola ir izstrādājusi pamatizglītības programmas, kas ļautu šo ieceri īstenot.

Pluča uzsvēra, ka, apvienojot mācības un treniņus, jauno hokejistu vecākiem būs daudz mazāk raižu, kā atvasi no skolas nogādāt uz treniņu un kā izsekot mācību sasniegumiem, jo skolotāji un treneri sadarbosies. Tā kā skola atrodas līdzās pašvaldības ledus hallei, kurā no rītiem ir minimāla noslodze, treniņus varēs organizēt arī priekšpusdienā, kad ledus izmantošana bērniem būs pieejama bez maksas.

Visi skolas pasākumi notiek vai nu valsts valodā, vai bilingvāli atkarībā no klašu grupas. Pluča norādīja, ka bilingvālās klases izveidotas, ņemot vērā lielo interesi no jauno hokejistu vecāku puses, kas pauduši vēlmi savus bērnus sūtīt specializētajā skolā, taču mācības tajā notiek mazākumtautību - krievu valodā.

Rīgas Sergeja Žoltoka vidusskola īsteno mazākumtautību pamatizglītības un vidējās izglītības programmu. 2011./2012.mācību gadā skolā kopumā mācījās 364 skolēni, no tiem pamatizglītības programmu apguva 245 skolēni, vidusskolas programmu apguva 45 skolēni, 74 izglītojamie tika izglītoti Šķirotavas cietumā pamatizglītības un vidējās izglītības programmās.

2011./2012.mācību gadā Sergeja Žoltoka vidusskolā dažādās klasēs mācījās 59 hokejisti un 10 daiļslidotāji. Specializētās hokeja klases skolā tiek veidotas jau kopš 1978.gada, jo blakus skolai atrodas hokeja halle un Hokeja skola "Rīga". Skolas skolēniem, kuru treniņu nodarbības vadīja treneri no dažādiem Rīgas hokeja klubiem, tika izveidotas specializētās hokeja klases. Šādu klašu izveidošana nodrošināja labāku sadarbību starp skolu, treneriem un vecākiem. Pēdējā šāda specializētā klase tika izveidota 2000.gadā.

Savu pastāvēšanu skola uzsāka kā Rīgas 55.vidusskola. Tajā laikā mācības notika gan latviešu, gan krievu valodā. 1978.gadā tika atvērta pirmā hokejistu klase. Daudzi šo klašu absolventi ir kļuvuši par pazīstamiem un izciliem sportistiem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Skola lepojas ar absolventiem Artūru Irbi, Sergeju Ankudinovu, Sergeju Naumovu, Sandi Ozoliņu, Haraldu Vītoliņu, Rodrigo Laviņu, Aleksandru Beļavski, Aigaru Ciprusu, Aleksandru Ņiživiju un citiem Latvijā slaveniem hokejistiem.

2005.gada 1.augustā pēc Rīgas domes deputātu ierosinājuma Rīgas 55.vidusskola tika nosaukta 2004.gadā spēles laikā mirušā hokejista Sergeja Žoltoka vārdā. Šo vārdu skolai piešķīra tieši tāpēc, ka skola izaudzinājusi vairākus pasaulē zināmus hokejistus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas