Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

-25,8 grādi: tik stiprs sals šorīt bijis Kārsavā

Otrdienas rītā daudzviet valsts austrumu un centrālajā daļā gaisa temperatūra noslīdēja zem -20 grādiem, liecina uzņēmuma Latvijas Valsts ceļi un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija. Zemākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā iepriekšējos rītos, fiksēta Kārsavā, kur termometra stabiņš apstājās pie -25,8 grādu atzīmes.

Daugavpils meteostacijā, kā arī Apes novada Virešos reģistrēti -24 grādi, bet Ludzas, Madonas, Rēzeknes, Valkas, Viļānu un Zosēnu apkaimē gaiss atdzisa līdz -22..-23 grādiem. Arī valsts vidienē - vietām Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Rīgas apkaimē - sals sasniedza -21..-22 grādus. Augstākā gaisa temperatūra no rīta bija Kurzemes piekrastē un Rīgas centrā, kur pārsvarā nebija aukstāks par -14..-15 grādiem. Mākoņu daudzums virs Latvijas ir neliels, nokrišņu nav. Dominē lēns austrumu vējš. Atmosfēras spiediens ir nedaudz pazeminājies un jūras līmenī ir 784-787 dzīvsudraba staba milimetri. Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš lēns austrumu vējš. Gaisa temperatūra no rīta pazeminājās līdz -14..-16 grādiem, piepilsētā - līdz -17..-22 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,4 grādiem Gulbenē līdz -4,2 grādiem Kolkā. Lielākās temperatūras svārstības reģistrētas Zosēnos (Vidzemes augstienē), kur gaisa temperatūra paaugstinājās no -23,6 grādiem pirmdienas rītā līdz -6,8 grādiem pēcpusdienā, naktī uz otrdienu temperatūra atkal noslīdēja zem -22 grādiem. Otrdienas rītā Somijas austrumos gaisa temperatūra sasniedza -35 grādus, savukārt vietām Ukrainā, kā arī kalnu apgabalos Rumānijā un Serbijā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -29 grādiem.


Otrdien Latvijā gaidāms saulains laiks, valsts austrumos nelieli mākoņi var nobirdināt dažas sniegpārslas. Līdz ar aukstāku gaisa masu ieplūšanu pastiprināsies ūdens tvaikošana Rīgas jūras līcī, tādēļ līča rietumu piekrastē palielināsies mākoņu daudzums un arī tur iespējams neliels sniegs.

Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -7..-13 grādiem, valsts austrumos vietām nekļūs siltāks par -15 grādiem.

Rīgā otrdiena būs saulaina, gaidāms neliels austrumu vējš. Saule gaisu sasildīs līdz -9..-10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka spēcīgs anticiklons ar centru virs Krievijas Eiropas daļas ziemeļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas