Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

17 organizācijas saņems AM atsavinātos transportlīdzekļus

Ceturtdien Ministru kabineta (MK) Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas paredz atsavināt 76 transportlīdzekļus par kopējo bilances vērtību 73,03  lati un automašīnas bez atlīdzības nodot 17 biedrībām, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daina Ozoliņa.

Pērn decembrī Valsts sekretāru sanāksmē tika nodoti atsavināšanai 666 AM nevajadzīgi transportlīdzekļi, uz kuru pārņemšanu pieteicās valsts un pašvaldību iestādes un sabiedriskā labuma organizācijas.

Ministrija jau ir nodevusi valsts iestādēm 34 transportlīdzekļus un pašlaik veic 33 transportlīdzekļu nodošanu pašvaldību iestādēm.

AM ir apkopojusi informāciju par sabiedriskā labuma organizācijām, kas līdz noteiktajam termiņam iesniedza pieteikumus uz atsavināmajiem transportlīdzekļiem. Pieteicās 17 sabiedriskā labuma organizācijas: fonds Krustceles, biedrība Pasaku māja Undīne- Zaļais ordenis, biedrība Culturelab, biedrība Sidegunde, biedrība Gulbenes futbola asociācija, biedrība Priedaines jahtklubs, biedrība Vides aizsardzības klubs, biedrība Ecclesia, biedrība Eizenšteins un dēli, biedrība Latgales pilots, nodibinājums Tēvzemes brīvības cīnītāju atbalsta fonds, biedrība Latvijas Sporta peintbola federācija, biedrība Biedrība Kurlande, biedrība L.A.M.A., biedrība Ūdens motosporta klubs NordOst, biedrība Sporta klubs Kubuli, biedrība Mores muzejs.

Šā gada martā AM nolēma katrai biedrībai nodot ne vairāk kā divus transportlīdzekļus. Izņēmums ir biedrība Eizenšteins un dēli, kurai, ievērojot tās plašo darbību un patriotisko filmu uzņemšanu, tika nolemts nodot visus biedrības lūgtos transportlīdzekļus, ja uz tiem nepieteiksies valsts vai pašvaldību iestādes.

Sabiedriskā labuma organizācijas ir informējušas, ka tās izmantos transportlīdzekļus saskaņā ar saviem darbības mērķiem – pamatā sporta un mākslas atbalstam, jaunatnes izglītošanai un patriotiskai audzināšanai. Transportlīdzekļi nav militāra rakstura tehnika, pirms to nodošanas tie tika demilitarizēti, proti, uz tiem neatrodas militārais aprīkojums vai bruņojums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas