Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

5.februāra aukstuma rekords pārspēts desmit novērojumu stacijās

5.februāra minimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts deviņās Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijās, kā arī Rīgas lidostā.

Saskaņā ar LVĢMC apkopoto informāciju jauns aukstuma rekords svētdien reģistrēts Ainažos, Alūksnē, Dobelē, Jelgavā, Liepājā, Pāvilostā, Priekuļos, Rūjienā un Zosēnos. Agrākais 5.februāra temperatūras rekords pārspēts par 2-5 grādiem. Priekuļu novērojumu stacijā iepriekšējā zemākā gaisa temperatūra šajā datumā bija 1929.gadā, Jelgavā - 1940.gadā, pārējās vietās pārspēti 18-47 gadus veci rekordi.

Rīgas lidostā par trim grādiem pārspēts līdzšinējais galvaspilsētas 5.februāra minimālās gaisa temperatūras rekords - svētdienas rītā termometra stabiņš lidostā noslīdēja līdz -30,4 grādiem, iepriekšējais rekords bija 1966.gadā reģistrētie -27,6 grādi. Saskaņā ar aģentūras BNS rīcībā esošajiem datiem, kas nav pilnīgi, tā ir zemākā šajā vietā reģistrētā gaisa temperatūra pēdējos 25 gados - kopš 1987.gada janvāra, kad sals Rīgā sasniedza 31,7 grādus.

Jau ziņots, ka svētdienas nakts un rīts Latvijā kļuva par aukstāko kopš 2003.gada 6.janvāra - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājās līdz -27..-34 grādiem. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem viszemākā gaisa temperatūra reģistrēta uz A3 šosejas starp Strenčiem un Valku - mīnus 34,2 grādi, savukārt Valkā atbilstoši datiem no Igaunijai piederošās novērojumu stacijas gaiss atdzisa līdz -32,8 grādiem. Starp Garkalni un Vangažiem fiksēts 33,5 grādu sals, bet uz Rīgas apvedceļa Baltezers - Saulkalne no rīta reģistrēti -32,7 grādi.

LVĢMC novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra svētdien konstatēta Jelgavā, Rūjienā un Vidzemes augstienes Zosēnos - attiecīgi -31,2, -31,4 un -32,9 grādi.

Kā vēstīts iepriekš, jauns 4.februāra aukstuma rekords tika sasniegts Dobeles, Mērsraga, Liepājas un Saldus novērojumu stacijā. 3.februāra aukstuma rekords Latvijā tika pārspēts piecās meteostacijās - Dobelē, Liepājā, Pāvilostā, Daugavpilī un Rēzeknē. Savukārt ceturtdien, 2.februārī, lai gan gaisa temperatūra nebija tik zema kā piektdien, sestdien un svētdien, krita gan daudzu novērojumu staciju, gan visas Latvijas 2.februāra aukstuma rekords.

Vairākās vietās citviet Eiropā pārspēts ne tikai 5.februāra, bet arī visa mēneša aukstuma rekords. Eiropas centrālajā un rietumu daļā 5.februāra rekords kritis vairāk nekā simts novērojumu stacijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas