Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

70% jēkabpiliešiem mēnesi nebūs siltā ūdens

Sakarā ar AS Latvijas Gāze (LG) ceturtdien pārtrauktajām dabasgāzes piegādēm SIA Jēkabpils siltums (JS) lielo parādu dēļ teju četri tūkstoši jēkabpiliešu atslēgts siltais ūdens, Diena uzzināja no JS direktora Aleksandra Karpenko. Viņš gan norāda, ka pilsētas iedzīvotāji pie tā jau ir pieraduši, jo ik vasaru siltā ūdens padeve uz mēnesi pilsētā tiek pārtraukta trašu remontdarbu dēļ.

Kopējais parāds _LG_ par patērēto dabasgāzi sasniedzis 221 tūkstošus latu. Lai norēķinātos ___JS _ar pašvaldības atbalstu plāno ņemt līdz 700 tūkstošiem latu lielu kredītu. Par šo finansējumu paredzēts arī iepirkt siltumenerģijas ražošanai apkures sezonā nepieciešamo šķeldu. Kā galveno parāda rašanās iemeslu A.Karpenko min pašvaldības regulatora noteikto zemo siltumtarifu pagājušajā apkures sezonā. Līdz _JS _prasītajam apmēram tarifs tika paaugstināts tikai sākot ar šī gada martu. Savukārt kā otru iemeslu A.Karpenko min cilvēku maksātspējas krišanos, kā rezultātā uzņēmums no saviem klientiem nesaņēma plānotos līdzekļus. _JS _ siltumu apkures sezonā piegādā aptuveni 7 000 dzīvokļu, no tiem aptuveni 3 800 dzīvokļiem arī silto ūdeni visa gada garumā, kuriem nu piegāde ir apturēta. «Tas ir ievērojams skaits jēkabpiliešu, bet neatkarīgi no _LG _lēmuma, siltā ūdens padeve uz mēnesi tiktu pārtraukta tik un tā,» saka A.Karpenko, skaidrojot, ka veco trašu remontdarbu dēļ, tas tiek darīts katru vasaru aptuveni mēneša garumā. «Pilsētā ir vecas trases, kas prasa nepārtrauktu uzraudzību un labošanu. Turklāt mēs vēl nevaram kā Rīgā remontdarbus veikt neapturot katlu mājas,» norāda uzņēmuma direktors.Kamēr _JS _izdosies vienoties ar bankām par kredīta piešķiršanu, turpmākā mēneša laikā tiks veikti daļa plānoto remontdarbu. Vēl vienu katru māju paredzēts slēgt vasaras vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas