Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Ja aizvien ir problēmas ar interneta pieslēgumu vai nedarbojas interaktīvā televīzija, jāzvana uz tālruni 177

80 tūkstošiem klientu Lattelecom internets nedarbojās sistēmas kļūdas dēļ

Problēmas ar telekomunikācijas uzņēmuma Lattelecom internetu vairāk nekā 80 000 kompānijas klientu visā Latvijā radušās sistēmas kļūdas kļūdas dēļ, aģentūrai LETA pastāstīja Lattelecom sabiedrisko attiecību vecākā projektu vadītāja Lāsma Trofimova.

Viņa apstiprināja, ka pēc pašreizējām aplēsēm vakar vairāk nekā 80 000 jeb mazāk nekā pusei Lattelecom klientu visā Latvijas teritorijā bija traucēts internets. Problēma bija skārusi gan klientus, kuri lieto Lattelecom internetu, gan arī daļu klientu, kuri lieto interaktīvo televīziju, jo šis pakalpojums ir balstīts interneta risinājumos. Tāpat tīkla pārslodzes dēļ bija problēmas ar kompānijas zvanu centru un mājaslapu, jo ļoti daudz cilvēku vienlaikus centās sazināties ar Lattelecom, lai atjaunotu interneta pakalpojumu.

Trofimova teica, ka naktī Lattelecom klientu piekļuvi internetam atjaunojis. Daļai klientu interneta joprojām var nebūt, ja, restartējot interneta rūterus vai modemus - atslēdzot un pieslēdzot tos atpakaļ elektrībai, vadi nepareizi sasprausti atpakaļ ierīcēs.

Problēmu gadījumā klienti var sazināties ar Lattelecom, zvanot uz 177.

Viņa piebilda, ka Lattelecom vēl skaidro, kas bija sistēmas kļūdas cēlonis. "Galvenā problēma ir bijusi tāda, ka serveris sāka izdalīt vienādas IP adreses vairākiem lietotājiem, kamdēļ sistēmas nesinhronizējās. Ja viena IP adrese ir vairākiem lietotājiem, rodas problēmas. Tās bija IP adrešu izdalīšanas risinājuma problēmas, kuru cēloņus eksperti skaidro. Noteikti sazināsimies ar sistēmu izstrādātājiem un citu pasaules valstu ekspertiem. Tomēr ārēja iejaukšanās nav bijusi," sacīja Trofimova, izslēdzot kibernoziedznieku uzbrukumu.

Lattelecom sabiedrisko attiecību vecākā projektu vadītāja nevarēja precīzi pateikt, cikos problēmas ar internetu sākās, taču pēc pusnakts bojājums ir bijis pilnībā novērsts. Daļa klientu pieslēgumu internetam atguva uzreiz, jo viņiem bija pieprasījums pēc jaunās IP adreses, bet daļa internetu atguva vēlāk.

Top komentāri

Vēsture
V
Tā viņiem nav gluži pirmā reize!
Alfis
A
Spoži demonstrēja nespēju krīzes laikā sakarīgi rīkoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas