Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

airBaltic plāno sadarboties ar citām kredītiestādēm Pilotu akadēmijas studentu mācību maksas segšanas nolūkā

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic, kuras Pilotu akadēmijas studentiem darbību pārtraukusī PNB banka bija apstiprinājusi studiju kredītus 1,1 miljona eiro apmērā mācību maksas segšanai, turpmāk šajā nolūkā plāno sadarboties ar citām kredītiestādēm, aģentūrai LETA pastāstīja airBaltic pārstāve Alise Briede, konkrētas kredītiestādes neatklājot.

Briede atzina, ka PNB banka ir viena no kredītiestādēm, kas izsniegusi īpaši pielāgotus mācību kredītus airBaltic Pilotu akadēmijas studentiem. "Banka studiju maksu studentiem maksāja daļās, un šobrīd daļa no tās jau ir saņemta," viņa sacīja, neatklājot precīzas summas, bet norādot, ka "airBaltic" turpinās sadarbību ar citām kredītiestādēm.

Tāpat kompānijas pārstāve uzsvēra, ka airBaltic nav noguldījumu PNB bankā.

LETA jau vēstīja, ka PNB banka apstiprinājusi studiju kredītus 1,144 miljonu eiro apmērā mācību maksas segšanai airBaltic Pilotu akadēmijas studentiem.

Tāpat ziņots, ka no ceturtdienas, 15. augusta, plkst. 21 apturēta PNB bankas darbība. Šāds lēmums pieņemts, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka kā PNB bankas tiešais uzraugs, 15.augustā nolēma atzīt PBN banku par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās. Savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt PNB bankas noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto un rūpējoties par bankas klientu noguldījumu aizsardzību, FKTK padome ārkārtas sēdē nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu PNB bankā un lēma par noguldījumu nepieejamību.

Eiropas Centrālā banka kā PNB bankas tiešais uzraugs pieņēmis šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

"Mēs apzināmies, ka šī ir negaidīta ziņa bankas klientiem, taču varam apliecināt, ka FKTK darīs visu iespējamo, lai izveidotu ērtāko un efektīvāko risinājumu, un pēc iespējas ātrāk klientiem sāktu garantētās atlīdzības izmaksu – līdz 100 000 eiro katram. Jau tuvākajās dienās, kā rāda pirmie aprēķini - 99,2% noguldītāju varēs sākt saņemt visu savu uzkrāto naudu bankā, ko pilnībā segs no Noguldījumu garantiju fonda līdzekļiem," sacīja Černaja-Mežmale.

Komisijā atzīmēja, ka FKTK padome ir lēmusi par noguldījumu nepieejamību, lai pēc iespējas ātrāk klienti varētu saņemt garantēto atlīdzību. Par garantēto atlīdzību izmaksu veidu un kārtību FKTK lems jau tuvākajās dienās.

Garantēto atlīdzību izmaksa jāuzsāk ne vēlāk kā 8. darba dienā pēc noguldījumu nepieejamības iestāšanas. No Noguldījumu garantiju fonda PNB bankas klientiem varētu tikt izmaksāti aptuveni 279 miljoni eiro, kurus saņems tie, kuriem noguldījumu apmērs nepārsniedz 100 000 eiro, kā arī valsts un pašvaldību uzņēmumi un iestādes ar budžetu līdz 500 000 eiro.

FKTK priekšsēdētāja Kristīne Černaja-Mežmale piektdien preses konferencē norādīja, ka jau tuvākajās dienās 99,2% bankas klientu tiks izmaksātas garantētās atlīdzības. Pērējiem 0,8% klientu bankā noguldīti kopumā 135 miljoni eiro, un viņi varēs pretendēt uz naudas atgūšanu kā kreditori.

airBaltic nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 80 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas. Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Top komentāri

latvietis
l
NEKĀDUS KRIEVU UZVĀRDUS!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas