Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Amigo kompensēs krāpnieku dēļ radušos zaudējumus

Krāpnieki, kas pagājušajā nedēļā Latvijas iedzīvotājiem zvanīja no ārvalstu paaugstinātas maksas numuriem, radījuši zaudējumus arī Amigo klientiem. Amigo apliecina, ka šoreiz kompensēs lietotājiem nodarītos zaudējumus un aicina nākotnē būt uzmanīgākiem, ievērojot vairākus piesardzības pasākumus, portālu Diena.lv informēja SIA ZetCOM sabiedrisko attiecību konsultante Madara Laicāne.

"Atcerieties, ka atzvanot uz nepazīstamiem ārvalstu numuriem, var būt jāmaksā pat vairāki lati minūtē. Numuri, no kuriem zvani veikti pagājušajā nedēļā (+88233010849, +88233010830 un +88233010811), ir bloķēti. Taču krāpnieki izvēlas arvien jaunus numurus, tādēļ klienti tiek aicināti neatzvanīt uz nepazīstamiem numuriem. Ja Jūsu radinieki vai draugi strādā ārvalstīs, saglabājiet viņu numurus sava telefona atmiņā – tā varēsiet būt droši, ka nepalaidīsiet garām svarīgu zvanu un vienlaikus atpazīsiet krāpniecības mēģinājums," brīdināja Amigo pārstāvji.

Otrs izplatītākais krāpniecības veids ir īsziņas ar paziņojumiem par milzīgu naudas summu laimestu. Lai laimestu saņemtu, cilvēki tiek aicināti sūtīt e-pastu uz noteiktu adresi. "Aicinām nereaģēt uz šādām īsziņām, jo aizsūtot prasīto e-pastu, Jūs riskējat ar sava datora sistēmas drošību," sacīja mobilo sakaru operatora speciālisti.

Tāpat uzņēmums aicina ziņot Amigo par numuriem, no kuriem saņemti aizdomīgi zvani vai īsziņas, pa tālruni 262 00000 vai uz [email protected]. Tikai balstoties uz saņemtajām sūdzībām, mobilo sakaru operators var reaģēt un slēgt piefiksētos numurus, lai tādējādi pasargātu savus lietotājus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas