"Arī līdz šim esam veikuši pārbaudes pie piegādātājiem, vizuāli izvērtējot telpu un iekārtu stāvokli, higiēnas vizuālos rādītājus, periodiski pārbaudot produktu mikrobioloģiskos rādītājus. Gadījumos, kad piegādātāji šīs pārbaudes nebija izturējuši, sadarbība tika pārtraukta, vai, jaunu piegādātāju gadījumā, netika uzsākta, līdz visi trūkumi no piegādātāju puses tika novērsti," uzsvēra BRL valdes loceklis Guntis Bredovskis.
Tāpat uzņēmumā ir izveidots jauns amats – paškontroles izpildes auditors. Paškontrole – tā ir noteikumu un rīcību sistēma, kas nosaka, kā pareizi rīkotos, lai nodrošinātu drošu pārtiku un minimizētu riskus. Tajā skaitā personīgās higiēnas prasību izpilde no paša ēdināšanas uzņēmuma darbinieka puses: roku mazgāšana, dezinfekcija, speciālā apģērba vilkšana un citi.
"Esam arī pārstrādājuši paškontroles sistēmu, ieviešot vēl stingrākas procedūras, lai iespējami minimizētu cilvēka faktoru. Protams, pilnībā to izslēgt nav iespējams, tāpēc ikdienas uzraudzība ir ļoti būtiska un tāpēc tiek veidota arī iekšējā ātro higiēnas testu laboratorija," norādīja Bredovskis.
"Esam viens no lielākajiem ēdinātājiem Latvijā un Igaunijā, mūsu ēdināšanas vietās jau līdz šim esam regulāri ieguldījuši gan tehnoloģijās, gan darbinieku apmācībās. To, kas notiek mūsu ēdināšanas blokos labi pārzinām, higiēnas un drošības prasības tiek ievērotas ļoti stingri. Taču strādājot ar piegādātājiem ir jāpaļaujas uz viņu godprātīgu attieksmi un tiem dokumentiem, kas nāk līdzi katrai pārtikas partijai. Arī līdz šim esam braukuši un pārbaudījuši piegādātāju ražotnes, turpmāk šos auditus veiksim vēl plašāk," teica uzņēmuma pārstāvis.