Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Delfi iegādājies populārāko māmiņu portālu Cālis.lv

AS Delfi iegādājusies no Igaunijā reģistrētā uzņēmuma_ Nextmedia Baltic _Latvijas populārāko portālu jaunajām māmiņām Cālis.lv.

Kā teica ziņu portāla Delfi galvenais redaktors Ingus Bērziņš: "Mēs noteikti nevēlamies jel kādā veidā sabojāt to, kas Cāli.lv padarījis par populārāko nišas portālu Latvijā pēdējos 10 gadus."

Viņš uzsvēra, ka noteikti tiks saglabāta tā kopienas un intimitātes sajūta. Jaunajām māmiņām, kuras ir tādā dzīves posmā, kad ir psiholoģiski ļoti ievainojamas, ir ļoti svarīga šī no ārējās, agresīvās pasaules nošķirtā kopiena. Veicot kādu tehnoloģiskus vai strukturālus uzlabojumus, tiks darīts viss, lai Cālis.lv lietotājas nejustos apdraudētas.

Bērziņš atzina, ka Cālis.lv sagaida vairāki uzlabojumi un pārmaiņas un ir jau skaidras konkrētas ieceres, kuras plānots tuvākā pus gada laikā realizēt. Noteikti tiks strādāts pie nopietnas Cālis.lv mobilās versijas izstrādes. Savukārt citas idejas Delfi galvenais redaktors nevēlējās atklāt.

Viņš stāstīja, ka notikušas vairākas tikšanās ar līdzšinējo Cālis.lv redakciju un vadību. Bērziņš ir pārliecināts, ka izdosies atrast veidus, kā korekti un abpusēji ieinteresēti turpināt sadarboties.

Darījuma apjomu Bērziņš neatklāja.

Saskaņā ar Gemius Latvija veikto pētījumu "Cālis.lv" šī gada maijā ierindojies apmeklētāko interneta mājaslapu top 13.vietā. Kā norāda Delfi, Cālis.lv mēneša auditorija ir 175 000 lasītāju.

Savukārt Delfi ir top 3.vietā.

AS Delfi ir daļa no Delfi uzņēmumu grupas, kuras struktūrvienības darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Ukrainā un pieder SIA Delfi Holding. Grupa ir daļa no Igaunijā bāzētās mediju grupas AS Ekspress Grupp.

Kā norādīts AS Delfi gada pārskatā, uzņēmums ir ieguvis 20% no kopējā Latvijas interneta reklāmas tirgus un 15% no kopējā mediju tirgus.

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā pieaudzis par 10,8% salīdzinājumā ar 2011.gadu un bijis 1,6 miljoni latu.

Pērn uzņēmums strādājis ar 130 466 latu peļņu.

2013.gadā AS Delfi plāno paaugstināt pārdošanas apjomus par 5%-8%.

Uzņēmums reģistrēts Latvijā 2000.gada 2.augustā.

Savukārt SIA Cālis.lv apgrozījums pērn bijis 27 178 lati. Uzņēmums pērn cietis zaudējumus 512 latu apmērā, liecina Firmas.lv informācija.

Kā ziņots, pērn Skandināvijas mediju grupai Schibsted piederošais SIA TV Net no interneta projektu kompānijas SIA Nerealitāte nopircis interneta portālu spoki.lv.

Biznesa portāla Nozare.lv rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka TV Net par spoki.lv samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netika atklāta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas