Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dr. Klauns sāks 20 jaunu dakteru klaunu apmācīšanu

Svinot septīto dzimšanas dienu, biedrība Dr. Klauns ceturto reizi sāk jauno dakteru klaunu skolu, aģentūru LETA informēja biedrības vadītāja Marianna Milovska.

Pusgadā 20 topošie dakteri klauni dažādu profesionāļu vadībā apgūs jaunas zināšanas un prasmes visdažādākajās jomās, kas saistītas ar "medicīnas klaunādi" - sākot ar improvizācijas iemaņām līdz zināšanām par emocionālā kontakta veidošanu ar dažāda vecuma bērniem.

Milovska sacīja, ka Dakteru klaunu programma radās no sapņa, iedvesmojoties no pasaulē veiksmīgi darbojošās "medicīnas klaunādes". "Toreiz, pat stipri ticot, ka šī pieeja darbojas, ka dakterim klaunam ir sava vieta un loma slimnīcā, mēs nevarējām prognozēt, kā attīstīsies mūsu stāsts. Mēs esam bezgala pateicīgi tiem, kuri noticēja, atbalstīja un sapņoja kopā ar mums - jo tikai un vienīgi, pateicoties šim atbalstam, mēs varam pastāvēt," sacīja biedrības vadītāja.

Savu pastāvēšanu biedrība Dr. Klauns skaita no 25.septembra - dienas, kad 2012.gadā tā tika oficiāli reģistrēta. Toreiz pirmie 13 dakteri klauni Latvijā sāka darboties divās slimnīcās - Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā un Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā. 

Milovska informēja, ka septiņos gados Dakteru klaunu programma ir sekmīgi pilnveidojusies, un tagad profesionālos dakterus klaunus var satikt septiņās Latvijas slimnīcās. Pērn dakteri klauni slimnīcās iepriecinājuši gandrīz 10 000 bērnus, nostrādājot 4314,5 stundas un esot klāt mazajiem pacientiem 389 procedūru laikā.

Biedrība Dr. Klauns ir sabiedriska labdarības organizācija, kuras 30 profesionāli medicīnas klauni katru dienu dodas uz Bērnu slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas