Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Flora saņems nepilnu ceturtdaļu miljona lielu apdrošināšanas atlīdzību

Septembra nogalē ugunsgrēkā cietusī koka logu ražotnei SIA Flora saņems nepilnu ceturtdaļu miljona jeb 225 000 latu lielu apdrošināšanas atlīdzību no _Gjensidige Baltic, portālu Diena.lv_ informēja apdrošinātāju pārstāvji.

Par ugunsgrēku ierosināta arī krimināllieta, taču, lai nebūtu jāgaida policijas atzinums, Gjensidige Baltic bija pasūtījis neatkarīgu ekspertīzi. Tajā eksperti konstatēja, ka ugunsgrēka iemesls bija īssavienojuma rezultātā radies pārspriegums.

"Mēs darījām visu iespējamo, lai izskatītu lietu un pieņemtu lēmumu pēc iespējas ātrāk. Ļoti labi saprotam klienta situāciju, kurš pēc iespējas ātrāk vēlas novērst visas ugunsgrēka radītās sekas un pilnvērtīgi atsākt ražošanu, kas šobrīd nav iespējams, jo ražošanas ēka jau ir daļēji demontēta, tā kā pilnībā bojāto ēkas metāla konstrukciju atjaunot nebija iespējams. Šajā gadījumā augstu vērtējam sadarbību ar Flora, kas no savas puses laikus iesniedza visus nepieciešamos dokumentus, lai izvērtēšanas process noritētu raiti," saka Gjensidige Baltic Vispārējo atlīdzību nodaļas vadītājs Aleksejs Kozirs.

Flora valdes loceklis Juris Bušs stāsta, ka pēc negadījuma vienīgā vēlme bijusi visu maksimāli ātri atrisināt, sadarbojoties ar apdrošinātāju, jo kā jau ražotājam uzņēmumam nav bijuši ievērojami uzkrājumi. "Mums ir apdrošināta produkcija, materiāli, darbgaldi, kā arī būves. Visi uzņēmuma darbinieki iesaistījās dokumentu sagatavošanā apdrošinātājiem, lai visu varētu izdarīt pēc iespējas ātrāk. Esam sapratuši, ka taupīt uz apdrošināšanas prēmiju iemaksām nedrīkst."

Jau vēstīts, ka naktī uz 30.septembri logu ražotnē Flora Jelgavā izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. To lokalizēt izdevās tikai agri no rīta. Kopumā 1400 kvadrātmetru plašais angārs dega tūkstoš kvadrātmetru platībā. 

Ugunsgrēkā tika iznīcināta visa gatavā produkcija, nodega ražošanas ēka, kā arī tika bojātas iekārtas. Uguns nopostīto ēku atjaunot neizdosies, tā būs jāceļ no jauna, jo ēkas metāla karkass ir nopostīts pilnībā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas