Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Gada vēsturnieks 2013 - profesors Aivars Stranga

Par Gada vēsturnieka 2013 godpilnā titula īpašnieku kļuvis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes Latvijas un Austrumeiropas jauno un jaunāko laiku vēstures katedras profesors Aivars Stranga, portālu Diena.lv informēja Latvijas Universitāte.

Balvas ieguvējs tika noskaidrots sabiedriskā aptaujā, kuru organizēja Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība. Aptaujas un Gada vēsturnieka balvas mērķis ir popularizēt vēsturi un pievērst sabiedrības uzmanību vēsturnieku devumam iepriekšējā gadā, kā arī noskaidrot, kādi notikumi vai sasniegumi vēstures laukā aptaujas dalībniekiem šķituši nozīmīgākie.

Iepriekš Gada vēsturnieka balvu saņēmuši Kaspars Zellis un Latvijas Universitātes asociētais profesors Ēriks Jēkabsons.

Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrība ir dibināta 2007. gada 8. martā. Biedrības mērķi ir dažādu vēstures virzienu izpēte; vēstures popularizēšana un intereses par vēsturi veicināšana sabiedrībā; biedrības biedru izglītības līmeņa celšanas atbalstīšana; veicināt un uzturēt kontaktus ar vēstures izpētes organizācijām Latvijā un ārzemēs. Biedrības biedru vidū ir Vēstures un Filozofijas fakultātes bijušie un esošie studenti, kas ieguvuši bakalaura, maģistra un doktora grādus vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas