Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas pastu vadīs bijusī Omniva Latvija vadītāja Krauze-Čebotare

Latvijas pasts turpmāk vadīs Beāte Krauze-Čebotare, bet valdes locekļa un biznesa attīstības pārvaldes direktora pienākumus pildīs Jānis Kūliņš, aģentūru LETA informēja Latvijas pasta pārstāvji.

Krauze-Čebotare sešus gadus ieņēma sūtījumu piegādes uzņēmuma "Omniva Latvija" vadītājas un valdes locekles amatu. Kā liecina "Firmas.lv", Krauze-Čebotare "Omniva Latvija" valdē darbojās līdz šī gada 24.augustam. Pirms darba "Omniva Latvija" valdē viņa 11 gadus strādājusi AS "Swedbank", no kuriem pēdējos četrus vadījusi Naudas pārvaldības daļu, kas atbild par dažāda veida naudas plūsmas pārvaldības risinājumiem uzņēmējiem. Krauze-Čebotare absolvējusi Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti un ieguvusi vadības maģistra grādu Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Augustā "Latvijas pastu" pametis arī bijušais komercdirektors Gusts Muzikants, kurš kļuvis par "Omniva Latvija" valdes locekli.

Komentējot to, vai Muzikanta pāreja uz "Omniva Latvija" un Krauzes-Čebotares pāreja no "Omniva Latvija" uz "Latvijas pastu" ir apzināta rokāde, uzņēmuma pārstāvji norāda, ka tā esot sakritība.

Savukārt Kūliņš, kas turpmāk pildīs "Latvijas pasta" valdes locekļa pienākumus ar atbildību biznesa attīstības jomā, nepilnus 17 gadus aizvadījis, ieņemot dažādus vadošus amatus aptieku tīklā "Apotheka" - no tiem vairāk nekā 13 gadus izpilddirektora amatā un 15 gadus valdes locekļa amatā. Kūliņš Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu finansēs un kreditēšanā, bet pašlaik turpina studijas Rīgas Biznesa skolā maģistra studiju programmā "Uzņēmumu un organizāciju vadīšana".

Kopā ar Krauzi-Čebotari un Kūliņu "Latvijas pasta" vadības komandā darbu turpinās valdes locekļi Andris Puriņš un Kristaps Krūmiņš.

Vienlaikus "Latvijas pasts" informē, ka valdes priekšsēdētāja amatu pametis Mārcis Vilcāns. Par aiziešanu Vilcāns vienojies ar "Latvijas pasta" padomi un šo amatu neieņem kopš 23.augusta.

Ar pašu Vilcānu aģentūrai LETA nav izdevies sazināties.

Kā norāda "Latvijas pasta" padomes priekšsēdētājs Raimonds Dūda, uzņēmuma valdes galvenie uzdevumi tuvākajos gados būs sekmīga jaunās Baltijas stratēģijas ieviešana, uzņēmuma iekšējās kultūras un pakalpojumu kvalitātes pilnveidošana, saimnieciskās darbības optimizēšana un efektivizēšana, kā arī jaunu pakalpojumu ieviešana un esošo paplašināšana atbilstoši aktuālajām tendencēm un klientu vajadzībām, nostiprinot līdera pozīcijas sūtījumu un tranzīta biznesā Baltijā. Tāpat par vienu no uzņēmuma prioritātēm izvirzīta ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pamatprincipu iedzīvināšana gan operacionālajā, gan administratīvajā darbā.

Jau ziņots, ka "Latvijas pasta" apgrozījums pagājušajā gadā bija 100,009 miljoni eiro, kas ir par 5,1% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 2,21 miljona eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas