Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Latvijas Sabiedriskā medija vadībai noteiktas 9200 līdz 10 100 eiro algas

Topošā VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" vadībai noteiktas 9200 līdz 10 100 eiro algas, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātā konkursa nolikums.

Valdes priekšsēdētājam mēnešalga pirms nodokļu nomaksas noteikta 10 141,72 eiro, bet valdes locekļiem - 9219,75 eiro.

Salīdzinoši, piemēram, Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede pērn atalgojumā kopumā saņēma 70 567 eiro jeb ap 5900 eiro mēnesī, bet Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne - 65 688 eiro jeb ap 5500 eiro mēnesī, liecina viņu iesniegtās valsts amatpersonu deklarācijas.

SEPLP aģentūrai LETA norādīja, ka, nosakot mēneša atlīdzību, tika izvērtēts un ņemts vērā atlīdzības fiksētās daļas vidējais apmērs nozarē privātā sektorā attiecīgajam amatam atbilstoša lieluma kapitālsabiedrībā. Proti, SEPLP akcentēja, ka "Latvijas Sabiedriskais medijs" atbilst lielai kapitālsabiedrībai, līdz ar to nav korekts salīdzinājums ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio valdes locekļu atlīdzībām, jo minētās kapitālsabiedrības atbilst vidējām kapitālsabiedrībām.

Tāpat, nosakot atalgojumu, kā norāda SEPLP, ņemti vērā kapitālsabiedrības plānošanas dokumentos izvirzītie ambiciozie, grūti sasniedzamie mērķi, īstenojot ar vienota medija darbību saistīto reorganizāciju, pienākumu apjoms un sarežģītība, kā arī pārvaldāmie riski ar būtisku ietekmi uz kapitālsabiedrības darbību un atbildību, īstenojot ar vienota medija darbību saistīto reorganizāciju. Tāpat ņemti vērā kapitālsabiedrības rīcībā esošie atlīdzības izmaksai pieejamie finanšu līdzekļi, kapitālsabiedrības pašu ieņēmumu īpatsvars un publisko finanšu resursu īpatsvars kapitālsabiedrības kopējos ieņēmumos, attiecīgi samazinot bāzes atalgojumu, ņemot vērā, ka kapitālsabiedrības finansējums ir no publiskiem resursiem.

Kā ziņots, SEPLP ir izsludinājusi konkursu uz topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" valdes locekļu amatiem. Izsludināts konkurss uz valdes priekšsēdētāja, valdes locekļa programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos, valdes locekļa finanšu pārvaldības jautājumos, valdes locekļa tehnoloģiju pārvaldības jautājumos un valdes locekļa personāla pārvaldības jautājumos amatiem.

"Valdes ievēlēšana būs viens no vissvarīgākajiem notikumiem apvienotā sabiedriskā medija veidošanas gaitā. Šī ir unikāla iespēja vadīt Latvijas mediju vidē vēl nebijušus pārmaiņu procesus. Tādēļ aicinām piedalīties konkursā kandidātus ar plašu redzējumu, spēju iedvesmot un panākt rezultātu - gan tos, kuri nāk no mediju vidus, gan tos, kuriem ir pieredze un panākumi darbā citās nozarēs," uzsver SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Sabiedriskā medija valdes locekļu kandidātiem jābūt ar vismaz maģistra līmeņa augstāko izglītību un jāpiemīt zināšanām par plašsaziņas līdzekļu nozari, īpaši par sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozīmi demokrātiskā sabiedrībā.

Tāpat kandidātiem nepieciešama vismaz piecu gadu pieredze vadošā amatā plašsaziņas līdzekļu jomā vai vismaz triju gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā, vai vismaz piecu gadu pieredze kapitālsabiedrības, organizācijas vai iestādes augstā vadošā amatā, kura ieņemšana apliecina nepieciešamo iemaņu kopumu un kurā gūtā pieredze plašsaziņas līdzekļu jomā tiek uzskatīta par priekšrocību.

Konkurss notiks trīs kārtās. Pirmajā kārtā tiks vērtēta kandidātu atbilstība noteiktajām minimālajām prasībām, otrajā kārtā komisijas locekļi viņus izvaicās par "Latvijas Sabiedriskais medija" attīstības redzējumu, bet trešajā kārtā labāko pretendentu kompetences padziļināti vērtēs personāla atlases speciālisti.

Pretendenti aicināti pieteikties līdz 23.augustam.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka aprīļa sākumā sākta "Latvijas Radio" un "Latvijas Televīzijas" apvienošana, abām valsts kapitālsabiedrībām saplūstot, lai nodibinātu VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs", kas darbu sāks 2025.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas