Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas valsts meži no šā gada peļņas ziedojumiem novirzīs 5,5 miljonus eiro

VAS Latvijas valsts meži (LVM) no šā gada peļņas sportam, kultūrai, izglītībai un sociālajai palīdzībai plāno ziedot 5,5 miljonus eiro, teikts Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotajā ziņojumā, kas iesniegts izskatīšanai Ministru kabinetā 10.decembra sēdē.

Atbilstoši LVM vidēja termiņa darbības stratēģijā noteiktajiem mērķiem un to vērtēšanas indikatoriem, kas paredz ziedojumu apjomu 5-10% apmērā no uzņēmuma pārskata gada peļņas pirms nodokļiem, kā arī prognozētās peļņas apjomam, LVN ziedojumu apjoms 2019.gadā plānojams 5,5 miljonu eiro apmērā.

No plānotās ziedojumu summas divus miljonus eiro paredzēts novirzīt sporta attīstības veicināšanai, 1,5 miljonu eiro bērnu un ģimeņu izzinošu sporta un atpūtas laukumu izveidei, 600 000 eiro kultūras un mākslas attīstības veicināšanai, 800 000 eiro izglītības un zinātnes attīstības veicināšanai, bet 600 000 eiro sociālās palīdzības veicināšanai.

Ziedošanas procesā paredzēts iesaistīt Latvijas Nacionālo sporta padomi un partnerus - attiecīgo jomu nevalstiskās organizācijas un nodibinājumus, piemēram, Valsts kultūrkapitāla fondu, fondu Ziedot, Latvijas Bērnu fondu, Latvijas Samariešu apvienību, Meža attīstības fondu un Latvijas Automobiļu federāciju.

LVM pirms ziedojuma līguma slēgšanas par konkrētu mērķprogrammu īstenošanu būs jāsaņem finanšu ministra atļauja.

Jau ziņots, ka Latvijas valsts mežu apsaimniekotāja Latvijas valsts mež" apgrozījums šogad deviņos mēnešos bija 291,45 miljoni eiro, kas ir par 20,8% vairāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 28,7% un bija 108,901 miljons eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

2019.gada deviņos mēnešos kompānija investējusi 44,5 miljonus eiro, tostarp 37,4 miljoni eiro ieguldīti meža infrastruktūrā - autoceļu būvniecībā, meža meliorācijas sistēmu atjaunošanā un tiltu būvniecībā. LVC šogad deviņos mēnešos ekspluatācijā nodeva 133 kilometrus meža autoceļu un pārbūvēja meža meliorācijas sistēmas 7600 hektāru platībā.

LVC vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

 

Top komentāri

reptilis
r
Faktiski tā ir valsts ,tātad visu Latvijas pilsoņu nauda,kura būtu jādala deputātiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas