Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nekā personīga: Visi LNT un TV3 cilvēki ir kļuvuši par mērvienībām "ekseļa" tabulās

Svētdienas vakarā Nekā personīga veidotāji raidījuma noslēgumā izteica savas pārdomas par situāciju telekanālos LNT un TV3 un sacīja, ka "šobrīd visi LNT un TV3 cilvēki ir kļuvuši par mērvienībām "ekseļa" tabulās".

"Notiekošais parāda to, cik mūsu - žurnālistu - darbs tik mazā tirgū kā Latvija ir neaizsargāts," pauda Nekā personīga veidotāji.

"Prozaiski runājot, dažu stundu laikā ir iespējams "izslēgt gaismu" vienā no senākajiem un pamatīgākajiem ziņu dienestiem Latvijā. Tieši tik trausla ir tā Satversmē nostiprinātā vārda brīvība. Saeimā par šo jomu atbild cilvēki, kuriem maigi sakot ir interesants viedokli par to, kā jāstrādā medijiem un žurnālistiem. Atbildīgais kultūras ministrs uz visiem jautājumiem - arī šo - atbild iepriekš iemācītas, neko neizsakošas frāzes. Un atbildīgā padome - par šo veidojumu šobrīd droši vien nav jēgas pat runāt. Mediju politika Latvijā ir izgāzusies. No žurnālistikas kvalitātes viedokļa šādas būtiskas pārmaiņas notiek laikā, kad nav neviena, kurš ar savu vārdu un autoritāti varētu nostāties žurnālistu pusē," uzsvēra raidījuma žurnālisti un piebilda, ka "atlaišanas LNT ir tikai sākums. Un drīzumā ardievas darbam nāksies teikt daudziem no mūsu kolēģiem TV3".

Tāpat raidījuma veidotāju vēstījumā teikts, ka, ja LNT un TV3 reorganizācija nozīmētu uzlabotu žurnālistikas kvalitāti, izcilus jaunus raidījumus, būtiskas reformas, skatītāji būtu tikai ieguvēji, taču esošajā izpildījumā skatītāji būs tikai cietēji, jo patiesību iespējams noskaidrot, kad pastāv diskusija un viedokļu dažādība, uzsvēra žurnālisti.

Jau ziņots, ka All Media Baltics no decembra Baltijā strādās ar TV3 zīmolu un veiks izmaiņas arī televīzijas kanālu portfelī, tostarp kanāls LNT vairs neturpinās darbu esošajā formā. Sākta darbinieku atlaišana.

Top komentāri

kreilis
k
Būsim godīgi, ka ziņu un analītikas raidījumi pēdējos 10 gados kļuvuši neprofesionāli un sižeti politiski angažētību. Es nezinu nevienu labu analītisku raidījumu, kur žurnālists ieliktu visaptverošu vērtējumu un secinājumu. Tas pats attiecas uz valsts radio un tv. Iespējams, ka vaina ir mazajā valstī, kur visi viens otru pazīst un satraucas, lai neuzkaptu uz otra kājas
Garāmejot
G
Skumji , bet ja tā atklāti runājam , tad pirms LNT un TV 3 darbinieku atlaišanas , šādas uz ielas izsviešanas piedzīvojuši simtiem tūkstošiem Latvijas iedzīvotāju , kuri godprātīgi strādāja savu ilgadējo darbu , tikai par viņiem neviens neko medijos nerakstīja . Tagad pienākusi kārta arī tiem , kuri savā laikā mudināja bez darba palikušos cilvēkus būt aktīvākiem , ar savu iniciatīvu un darba meklējumos doties uz Īriju , vai Lielbritāniju . Saeimas partijas sponsorē biznesa struktūras un iespējams tāpēc Latvijā valdība nedarbojas Valsts kapitāla uzņēmumu izveidē . Tamdēļ naudas pietrūkst it visam . Cilvēki prasa palielināt atalgojumus , bet tā vietā uzņēmumu īpašnieki Iespējams mēģina piesaistīt lētākos viesstrādniekus . Kā tas var būt , ka Latvijas ziņu dienestus pērk un pārdod privātstruktūras , kuru īpašnieki iespējams nav pat Latvijas pilsoņi ?! Latvijas miljonāriem mediji nav sevišķi vajadzīgi , jo neviens Patriots neizrāda interesi par TV , vai Interneta Portālu iegādi , bet nav a
>:-)
&
Kā tad tā? Ar tādu azartu un nepacietību vērojām, vērojām nebeidzamās reklāmas, kas ne mazāk svarīgi, paši par viņām vēl maksājot, bet rezultāts- ČIKS un ☠️ ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas