Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Nepārstāvētos Latvijā pārstāvēs Lindermans, Osipovs un Gapoņenko

Organizācijas Nepilsoņu kongress rīkotajās Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 15 134 cilvēki, šodien preses konferencē pastāstīja organizācijas pārstāve Elizabete Krivcova (SC).

Krivcova uzskata, ka šāds rezultāts ir vērtējams kā mandāts pārstāvēt nepilsoņu intereses un turpināt Nepilsoņu kongresa darbību ar mērķi atbrīvoties no "smagas pagātnes nastas - nepilsoņu institūta" un veidot politisko nāciju. Pēc Krivcovas domām, tas ir "unikāls gadījums", kad sabiedriskā organizācija šādu iedzīvotāju iesaisti panāca nedaudz vairāk kā divu nedēļu laikā.

Kopumā Nepārstāvēto parlamentā ievēlēti 30 cilvēki, no kuriem 21 cilvēks ir nepilsonis. Starp Nepārstāvēto parlamentā ievēlētājiem cilvēkiem ir partijas Par dzimto valodu! līderi Vladimirs Lindermans un Jevgēnijs Osipovs, kā arī Latvijas Antifašistiskās komitejas loceklis Josifs Korens, Nepilsoņu kongresa pagaidu valdes loceklis Aleksandrs Gapoņenko un kādreizējais krievu skolu aizstāvības štāba aktīvists Jurijs Petropavlovskis.

Tāpat Nepārstāvēto parlamentā ievēlēti Jevgēnijs Andrejevs, Mihails Averins, Vladimirs Barirovs, Jeļena Bačinska, Alla Berezovska, Nikolajs Buivids, Eduards Gončarovs, Oļegs Gocuļaks, Viktors Guščins, Mihails Hesins, Jevgēnijs Drobots, Nikolajs Karabadžaks, Valērijs Komarovs, Dmitrijs Komarovs, Ainars Komarovskis, Sergejs Malahovskis, Konstantins Matvejevs, Oļegs Puhļaks, Viktorija Rubika, Jeļena Sljusareva, Vladimirs Sokolovs, Vera Solovjova, Vladimirs Šilins, Sergejs Tjuļenevs, Sergejs Titovs.

Starp ievēlētājiem cilvēkiem ir arī politiskās apvienības Saskaņas centrs (SC) biedri, kā arī kādreizējie vai esošie partijas Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) biedri, aģentūrai LETA norādīja Krivcova. Viņa gan uzsver, ka kandidāti netika vērtēti pēc partijas piederības un tas nevarētu būt šķērslis sadarbībai ar valsts, pašvaldību institūcijām vai politiskajām partijām.

Krivcova arī pauda, ka ievēlēti dažādi kandidāti ar atšķirīgiem uzskatiem par to, kādā veidā sasniegt kopējo mērķi. Ievēlēto deputātu dažādība pierāda, ka cilvēki piekrīt jebkādam nepilsoņu problēmas risinājumam, lai tikai tas būtu efektīvs, uzskata Krivcova.

Viņa arī uzsvēra - starptautiskie novērotāji atzina, ka Nepilsoņu kongresa vēlēšanas atbilda minimāliem starptautiskiem standartiem demokrātisku vēlēšanu sarīkošanai.

Pirmā Nepārstāvēto parlamenta svinīgā sēde notiks sestdien, 15.jūnijā, plkst.12 viesnīcā Alberts. Šajā sēdē tiks apstiprināti deputātu mandāti, pieņemtas rezolūcijas par tuvākajiem uzdevumiem, kā arī ievēlēts parlamenta prezidijs.

Nepārstāvēto parlamenta vēlēšanas sākās ar interneta balsošanu 25.maijā, bet 1.jūnijā vienlaicīgi ar pašvaldību vēlēšanām tika atvērti Nepilsoņu kongresa iecirkņi. Nepilsoņu kongresa organizētās vēlēšanas noslēdzās 11.jūnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas