Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pasažieru vilciens atsācis izmantot jaunos elektrovilcienus Jelgavas virzienā

AS Pasažieru vilciens (PV) atsākusi izmantot jaunos elektrovilcienus Jelgavas dzelzceļa līnijā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Vienlaikus kompānija plāno pakāpeniski palielināt arī jauno vilcienu izmantošanu dzelzceļa līnijā Rīga-Skulte.

PV skaidro, ka risku mazināšanas plāns līdz šim paredzēja izmantot jaunos elektrovilcienus galvenokārt elektrificētajās līnijās, kur ir divu sliežu ceļi un kur dzelzceļa infrastruktūras uzlabošanas darbi rada mazākus riskus uz vilcienu kustības precizitāti. 

Uzņēmumā arī informē, ka šonedēļ pasažieru pārvadājumos ir pieejami 14 jaunie elektrovilcieni, bet trim vilcieniem tiek veiktas dinamiskās pārbaudes. Savukārt nākamnedēļ pasažieru pārvadājumos plānots norīkot 16 jaunos vilcienus, bet aiznākamajā nedēļā - visus 17 piegādātos vilcienus.

LETA jau rakstīja, ka 2023.gada decembra vidū PV sāka pasažieru pārvadājumus ar Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka"  ražotajiem elektrovilcieniem. Pirms tam vilcieni tika ilgstoši testēti un izmēģināti Latvijas dzelzceļa infrastruktūrā. Neraugoties uz to, jaunos vilcienus pērn decembrī un šā gada janvārī regulāri piemeklēja dažādas ķibeles.

Savukārt otrdien, 5.martā, PV pārstāvji informēja, ka vilcienu krīze Latvijā ir pārvarēta, un salabotie jaunie elektrovilcieni tiek pārbaudīti un pakāpeniski atgriezti pasažieru pārvadājumos. Vienlaikus vilciena precizitātes rādītāji ir atgriezušies pagājušā gada līmenī, februārī sasniedzot 98,6%.

Pirmie divi "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā. Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas