Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Reģionu alianse jau domā par Saeimas vēlēšanām

Partija Reģionu alianse pēc veiksmīgajām pašvaldību vēlēšanām jau domā par Saeimas vēlēšanām, kur, iespējams, startēs kopā ar Latgales partiju un Vidzemes partiju, ziņo portāls lsm.lv.

Partija Reģionu alianse iekļuvusi 27 no 30 pašvaldībām, kurās kandidēja, turklāt septiņās no tām ieguvusi absolūto balsu vairākumu.

Reģionu alianses dibinātājs un priekšsēdētājs Andrejs Ence turpinās vadīt Babītes novada pašvaldību arī pēc vēlēšanām un saviem partijas biedriem prognozē 9 līdz pat 12 Latvijas pašvaldību mēru krēslus. Jautāts, vai bez atbalstītājiem Rīgā partija spēs cienīgi startēt Saeimas vēlēšanās, Ence norāda, ka lielākā daļa reģionu iedzīvotāju ir neapmierināti ar tā saukto Rīgas partiju attieksmi pret novadiem un ar šo vēlētāju balsīm varētu pietikt, protams, svarīgi, lai partijas līderi būtu atpazīstami ne tikai savā novadā.

Arī politikas zinātnes profesore Iveta Reinholde uzskata, ka partijai ir izredzes nopietni konkurēt ar pašreizējām varas partijām nākamajās Saeimas vēlēšanās. "Būtu stipri jocīgi, ja viņi nestartētu nacionālajās vēlēšanās, lai gan tā, protams, var būt viņu izvēle palikt tieši šajā pašvaldību līmenī. (..) Šobrīd apgalvot, ka, ja nav pārstāvniecības Rīgā, tad nevar dabūt labu rezultātu nacionālās vēlēšanās, to mēs... to mēs pilnīgi noteikti nevaram apgalvot, jo nacionālās vēlēšanās tomēr visi balso par visām partijām," portālam lsm.lv uzsver Reinholde.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas