Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Rēzeknes gaļas kombināts sāk ražot zirga desu Kalnu servelāde

Rēzeknes gaļas kombināts nolēmis uzsākt jauna unikāla produkta ražošanu, kura sastāvā būs zirga gaļa. Uzņēmums zirga desu ar nosaukumu Kalnu servelāde sāks ražot jau tuvākajā laikā. Tiek prognozēts, ka jau tuvākajā laikā produkts būs pieejams arī patērētājiem. 

"Veicot regulārus tirgus pētījumus, pieprasījuma analīzi un analītiku, jau savlaicīgi bijām pamanījuši, ka šobrīd Latvijā zirga desas ražošana ir brīva niša. Pēdējo nedēļu saceltās ažiotāžas dēļ, kad Eiropā patērētāju uzmanība, ir dabiski pievērsta zirgu gaļai, esam nolēmuši uzsākt jauna produkta ražošanu. Daudzi vēl šodien atceras padomju laikā popularitāti ieguvušo desu Stepes pusžāvētā, kas arī tika ražota no zirga gaļas. Šobrīd šāda veida delikatese vairs netiek piedāvāta, tomēr pieprasījums pēc tās ir, tādēļ esam nolēmuši uzsākt tās ražošanu un ļaut katram Latvijas iedzīvotājam nogaršot, kāda tad īsti ir pēdējā laikā tik bieži aprunātā zirga gaļa,"stāsta Rēzeknes gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Kā pastāstīja Rēzeknes gaļas kombināta ražošanas tehnologs Mairis Trupavnieks, jaunais produkts atšķirsies ar vēl lielāku kvalitātes kontroli. Kalnu servelāde tiks ražota tikai no augstvērtīgām izejvielām, kas iepirktas no Eiropas Savienības. "Mūsu ražotā zirgu desa būs augstvērtīgākas gaļas pusžāvētā desa. Alkšņu kūpinājumu un piesātināto garšas buķeti īpaši novērtēs delikatešu cienītāji un gardēži," pārliecināts M. Trupavnieks.

Uzsākot zirga desas ražošanu, Rēzeknes gaļas kombināts plāno to eksportēt arī uz tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm. Tiek prognozēts, ka esošā pieprasījuma dēļ jau ir gaidāms iespējamais produkta deficīts.

"Savās tirgus prognozēs pamatā esam konservatīvs uzņēmums, neatļaujoties nepamatotus riskus, tomēr attiecībā uz Kalnu servelādi esam pārliecināti, ka pieprasījuma dēļ mums nāksies palielināt ražošanas jaudu šim produktam,' pārliecināts G. Piternoks.

Zirga gaļa izcilās garšas un augstvērtīgās kvalitātes dēļ jau izsenis lielu popularitāti ieguvusi visā pasaulē – Ķīnā, Krievijā, daudzās Eiropas valstīs. Par zirga gaļas augstvērtīgajām īpašībām un kvalitāti izteicies arī Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis, norādot, ka "zirga gaļa tiek ražota no viskvalitatīvākās izejvielas", uzsverot, ka "liesa zirga gaļa no veselības viedokļa ir daudzkārt labāka par putnu gaļu, liellopu gaļu un cūkgaļu".

Pirmā Kalnu servelādes partija tiks nokūpināta jau tuvākajā laikā. Rēzeknes gaļas kombināts aicina sākt interesēties par to arī patērētājiem un ražotājiem. Tāpat uzņēmums sola rīkot degustācijas, lai ar jauno produktu iepazīstinātu visus interesentus un zirgu gaļas cienītājus.

SIA Rēzeknes gaļas kombināts savu produkciju piedāvā jau no 2001. gada un šobrīd pēc pagatavotās produkcijas ražošanas apjomiem ieņem vienu no līderpozīcijām Latvijā. Uzņēmuma produkcijas sortimentā ir vairāk kā 300 dažādu gaļas izstrādājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas