Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas satiksmes lietas ietvaros apcietina Saskaņas sponsoru Krjačeku

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ceturtdien lūdza piemērot apcietinājumu vēl trim personām, kas aizturētas ar Rīgas satiksmes (RS) veiktajiem iepirkumiem saistītajā kriminālprocesā. Šo personu vidū ir arī uzņēmuma Škoda Transportation komercdirektors Vladislavs Kozaks un SIA Alkom-Trans līdzīpašnieks Aleksandrs Krjačeks. Krjačeks ziedojis naudu Rīgas domes valdošajai partijai Saskaņa, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Nupat tapis zināms, ka tiesa KNAB lūgumu apmierinājusi - Krjačeks ir apcietināts.

Uzņēmuma Alkom-Trans sekretāre, kura telefoniski atteicās izpaust savu vārdu, aģentūrai LETA sacīja, ka nekomentēs to, vai KNAB ir veicis kratīšanu uzņēmumā. 

SIA Alkom-Trans mājaslapā norādīts, ka 2009. gadā aizsākts jauns virziens sadarbībā ar Čehijas uzņēmumu Škoda Transportation, proti, sākta aktīva zemo grīdas tramvaju Škoda 15T ieviešana Latvijas tirgū. Tramvajus apkalpo Alkom-Trans speciālisti, teikts uzņēmuma mājaslapā.

Krjačekam pieder 60% daļu uzņēmumā Alkom-Trans, bet pārējie 40% pieder Sergejam Ecinam.

KNAB datubāzē pieejamā informācija liecina, ka Krjačeks partijai Saskaņa 2012. gadā ziedojis 10 000 latu (14 228 eiro), bet šogad - 3000 eiro.

RS ar Škoda Transportation 2016. gadā noslēdza 62,59 miljonus eiro vērtu iepirkumu par 20 zemās grīdas tramvaju piegādi. Par 52 miljoniem eiro uzņēmums tramvajus Rīgai piegādāja arī 2008. gadā.

Saistībā ar Škoda Transportation komercdirektora Kozaka aizturēšanu plašākus komentārus sniegt nevarēja arī Čehijas vēstniecība Latvijā, norādot, ka tai ir tikpat daudz informācijas, cik pieejams medijos. Kozaks neesot sazinājies ar vēstniecību un lūdzis palīdzību.

Jau vēstīts, ka trešdien tiesa piemēroja apcietinājumu RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam un uzņēmējam Mārim Martinsonam.

Lēmumu par apcietinājumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Saskaņā ar KNAB sniegto informāciju, novembrī sāktā kriminālprocesā saistībā ar RS veiktajiem iepirkumiem otrdien veiktas neatliekamās procesuālās darbības, tai skaitā vairāk nekā 30 kratīšanas.

Polijas pretkorupcijas dienesta (CBA) paziņojumā teikts, ka Polijas dienesta un Latvijas KNAB kopīgas starptautiskas izmeklēšanas laikā Rīgā aizturēti cilvēki, kas palīdzējuši slēpt kukuli 800 000 eiro apmērā saistībā ar teju 200 autobusu un trolejbusu piegādi Rīgai. Konkursus 2013.- 2016. gadā organizēja RS.

Kā pavēstīja Polijas pretkorupcijas dienesta pārstāvis Bjalistokas pilsētā, šie 800 000 eiro bija jāmaksā mazās daļās, maskējot tos kā maksājumus par fiktīviem konsultāciju pakalpojumiem caur virkni filiāļu Latvijā, Kiprā, Honkongā un Ķīnā, pirms tie nonāktu Rīgā.

KNAB gan uzsver, ka konkrētie KNAB un CBA kriminālprocesi ir divi atšķirīgi kriminālprocesi.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Polska
P
Pats trakākais , ka visu jau poļi izdarījuši , mūsējie knabisti tikai klusē un mēģina visu noslēpt , dīvaini , vai ne , kāpēc tā?
opapā
o
Mercedes busu lieta stāv tiesā no 2010.gada, kā rezultātā Latvija iespējams vēl dabūs piemaksāt krāpniekiem par ciešanām. Toreiz kukuļa summa 7,5 miljoni eiro, džeki pat viesnīcu Austrijā nopirka. Bet Latvijā nekas nenotiek, Latvenergo lietā tāpat! ASV vēstniece skaidri norādīja uz korupcijas problēmu Latvijas tiesu sistēmā. Mercedes un Latvenergo lietā iesaistītie un notiesātie Eiropā jau izsēdējuši savu laiku cietumā, kamēr Latvijā pat nav sācies tiesas process... Vai tas nozīmē , ka šodienas vaininieki tiesā nonāks labi ja pēc 10 gadiem?
Ņil
Ņ
arī Tevi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas