Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sadales tīkls novērsis 190 stiprā vēja radītos bojājumus; glābējiem desmitiem izsaukumu

Sestdienas rītā AS Sadales tīkls novērsis lielāko daļu no stiprā vēja radītajiem elektrotīkla bojājumiem, informē uzņēmumā.

Sadales tīkls novērsis lielāko daļu no spēcīgā vēja izraisītajiem elektrotīkla bojājumiem. Vējš lielākos elektrotīkla bojājumus izraisīja Latvijas dienvidu un ziemeļaustrumu daļā un kopumā visā Latvijā diennakts laikā novērsti 190 elektrotīkla bojājumi. Lai atjaunotu spēcīgā vēja skarto elektrotīklu un atjaunotu klientiem elektroapgādi, 30 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi, nomainīti četri elektrolīniju balsti un no elektrolīnijām noņemti 18 koki.

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, 9.martu, Latvijas teritoriju šķērsoja spēcīgs vējš ar brāzmām līdz 26 m/s, kas izraisīja bojājumus arī AS Sadales tīkls elektrotīklā.

Vislielākos elektrotīkla bojājumus vējš izraisīja Latvijas ziemeļaustrumu un dienvidu daļā -Aizkraukles, Jēkabpils, Bauskas apkaimē. Atbilstoši vēja pārvietošanās ceļam ir reģistrēti lokāli elektrotīkla bojājumi arī citos novados, kas pārsvarā ir nolauzti un elektrolīniju vados iegāzti koki, sarauti elektrolīniju vadi un bojāti gaisvadu elektrolīniju balsti, kas izraisīja elektroapgādes traucējumus klientiem.

Kopumā diennakts laikā novērsti 190 zemsprieguma un vidējā sprieguma elektrotīkla bojājumi. No 8.marta plkst. 12 vēja skartajos novados ir nomainīti četri elektrolīniju balsti, 30 vietās savienoti trūkušie elektrolīniju vadi un no elektrolīnijām noņemti 18 koki.

Savukārt glābēji saņēmuši 39 izsaukumus saistībā ar spēcīgā vēja radītiem postījumiem.

Vairumā gadījumu izsaukumi saņemti par to, ka vējā nolauztie koki ir nokrituši uz ceļa braucamās daļas, bet bija arī izsaukums saistībā ar to, ka no ēkas fasādes Rīgā atrauts reklāmas plakāts, kas jādemontē.

14 izsaukumi tika saņemti Rīgā un Pierīgā, pa septiņiem izsaukumiem tika saņemts Kurzemē, Vidzemē un Zemgalē, bet vēl četri Latgalē.

VUGD atgādina, ka gadījumā, ja stiprās vēja brāzmas rada postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas