Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tele2: Latvijas iedzīvotāji skatās limitētu TV kanālu skaitu

Mobilo sakaru operatora Tele2 veiktās aptaujas dati liecina, ka lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju (88%) ir daži viņu iecienītie TV kanāli, kuros viņi skatās lielāko daļu pārraižu. Televīzijas pārraides visbiežāk tiek vērotas, lai izklaidētos un uzzinātu, kas notiek Latvijā, portālu Diena informēja uzņēmums.

Latvijas iedzīvotājiem neierobežoti plaša televīzijas kanālu izvēlē kopumā nav tik būtiska – tā ir svarīga 59% aptaujāto. Savukārt televīzijā pieejamo saturu pilnvērtīgi aizstāt ar internetā pieejamo saturu varētu 51% respondentu, 

"Pašlaik video satura patērēšana ir ļoti izplūdusi. Proti, cilvēki skatās pārraides tiešraidē, taču vienlaikus aktīvi izmanto arī iespēju konkrēto pārraidi vērot arhīva sadaļā. Tādējādi cilvēks it kā skatās klasisko televīziju, bet daļēji to patērē video on demand (VOD) formā. Turklāt ar kādu no aplikācijām konkrēto saturu ir iespēja skatīties ne tikai TV ekrānā, bet arī telefonā, planšetē vai datora monitorā. Līdz ar to pēdējā laikā bieži dzirdētais apgalvojums "man mājās nav televizora" var nozīmēt divas lietas – gan to, ka cilvēkam nav pieejama klasiskā televīzija ar lineārajiem kanāliem, gan arī to, ka viņam mājās nav TV ekrāna. Taču tas vēl nenozīmē, ka netiek patērēts televīzijas saturs. Iespējams, tas tiek skatīts citās iekārtās," atzīst Tele2 komercdirektors Raivo Rosts. 

"Ņemot vērā video satura lietošanas paradumus, mēs saviem klientiem piedāvājam Gudro televīziju, kas sniedz iespēju skatīties dažādu saturu trīs dažādās ierīcēs vienlaicīgi. Turklāt klientiem ir iespēja skatīties gan klasiskos TV tiešraides kanālus, gan arī pēc izvēles dažādas filmas un seriālus," piebilst Rosts. 

Mobilo sakaru operatora Tele2 veiktās aptaujas dati arī liecina, ka maksāt tikai par viņiem interesējošo saturu vēlētos 84% no Latvijas iedzīvotājiem. Līdzīgam skaitam respondentu arī ir svarīga iespēja skatīties interesējošās pārraides sev vēlamā laikā un vietā. 

Aptaujā piedalījās 805 respondenti un tā veikta sadarbībā ar Berg Research.

 

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Es skatos LTV1 vakara ziņas 18-00. Sieva skatās kultūras ziņas. Paldies, mums pietiek!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas