Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienotība un VL-TB/LNNK norāda, ka par iespējamām izmaiņām izdošanas līgumā ar ASV jāspriež ekspertiem

Par iespējamām izmaiņām izdošanas līgumā ar ASV ir jāspriež ārpolitikas un tiesību ekspertiem, norādīja Vienotības un nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvji.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) iepriekš pieļāva, ka ir nepieciešams sākt diskusijas par iespējamu Latvijas un ASV izdošanas līguma pārskatīšanu, - par tādu ministra viedokli informēja Reformu partijas (RP) preses sekretārs Kaspars Odiņš.

Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Edvards Smiltēns sacīja, ka nedz frakcijā, nedz valdē šis jautājums neesot pārrunāts. Taču par to, vai pašreizējā līgumā ir kādas problēmas, vajadzētu spriest profesionāļiem un, ja tādas tiktu konstatētas, par to būtu nepieciešamas diskusijas.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš norādīja, ka nacionālā apvienība nav saņēmusi konkrētus ierosinājumus un šo jautājumu nav skatījusi. Politiskais spēks ir gatavs uzklausīt Ārlietu ministrijas pozīciju, ja viņi iesniegs kādus priekšlikumus.

Bērziņš gan pieļauj, ka Rinkēviča izteikumi ir vērtējami kā politisks paziņojums.

Jau vēstīts, ka ārlietu ministrs uzskata, - citu Eiropas valstu pēdējo gadu prakse liecina, ka arvien retāk tās izdod savus pilsoņus citām valstīm. "Pieļauju, ka ir nepieciešams uzsākt diskusiju par to, vai nav jāpārskata Latvijas un ASV izdošanas līgums, paredzot stingrākas prasības attiecībā uz cilvēktiesību ievērošanu un garantijām soda izciešanai Latvijā," pauda Rinkēvičs.

Kā ziņots, Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) pieņēmusi izskatīšanai Čalovska advokātu iesniegumu un noteikusi pagaidu aizsardzību - aizliegumu izdot Čalovski ASV. Čalovski nedrīkst izdot ASV, pirms viņa lieta nav izskatīta Strasbūras tiesā. Turklāt Čalovska sūdzībai piešķirta prioritāra kārtība.

Tikmēr Čalovska advokāti vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu pārskatīts viņam piemērotais drošības līdzeklis, lūdzot viņu atbrīvot no apcietinājuma. Čalovskis joprojām atrodas Rīgas Centrālcietumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas