Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Aicina pieteikties atbalstam zaļās enerģijas izmantošanai mājokļos

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) aicina iedzīvotājus pieteikties atbalsta saņemšanai atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājokļos un cer uz tik pat plašu atsaucību, kā konkursa pirmajā kārtā pavasarī.
Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) atbalstu iespējams saņemt, piesakot projektus konkursa "Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā" otrajā kārtā. Kopējais otrās kārtas pieejamais finansējums ir nepilni septiņi miljoni lati. No šiem līdzekļiem vienam projektam maksimāli pieejamā summa būs līdz 50% no kopējām projekta izmaksām, bet ne vairāk kā 7 000 lati.
Konkursa mērķis ir atbalstīt mazu jaudu iekārtu iegādi un uzstādīšanu dzīvojamajās mājās, kas ļauj izmantot siltumenerģiju un elektroenerģiju no atjaunojamajiem resursiem, piemēram, saules baterijas, vēja ģeneratorus, biomasas apkures katlus, siltumsūkņus un citus. Pieteikties atbalstam var dzīvojamās mājas īpašnieks vai daudzdzīvokļu nama dzīvokļu īpašnieku veidota biedrība.
Pirmajā konkursa kārtā bija vērojama ļoti liela iedzīvotāju atsaucība. Finansējumu saņēma vairāk nekā 1200 projekti, no kuriem apmēram 38% paredz mājsaimniecībās iegādāties vai uzstādīt siltumsūkņus, bet 34% - saules kolektoru sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas