Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Aizsardzības ministrija bloķējusi uzbrukumu datorsistēmai

Aizsardzības ministrija (AM) pagājušajā nedēļā konstatējusi mērķtiecīgu kiberuzbrukumu datorsistēmai un veiksmīgi to atvairījusi, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāve Dace Kundrāte.

AM informācijas tehnoloģiju speciālisti ir konstatējuši, ka kiberuzbrukumi ir veikti mērķtiecīgi, lai piekļūtu AM darbinieku elektroniskā pasta sistēmai, uzlaužot to lietotāju paroles. Kiberuzbrukums tika veikts no interneta protokola adreses, kas reģistrēta Francijā.

"Nenoliedzami mums ir jābūt gataviem šādiem kiberuzbrukumiem informācijas sistēmām, kas rada apdraudējumu kā personu, tā datu drošībai. Tādēļ ir uzteicama atbildīgo institūciju un speciālistu spēja operatīvi iesaistīties un rast risinājumu, lai turpmāk nepieļautu šādus uzbrukumus mūsu datorsistēmai," norāda AM valsts sekretārs Jānis Sārts. Viņš piebilst, ka  arī turpmāk AM sadarbosies ar citu valstu kiberdrošības institūcijām un ekspertiem, lai atklātu uzbrukuma izcelsmi.

Par notikušo tika informēta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija – CERT.LV, kas veic turpmāko lietas izmeklēšanu un apstākļu noskaidrošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas