Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Aizsardzības ministrs darba vizītē apmeklēs Beļģiju un Luksemburgu

Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) šodien piedalīsies ES aizsardzības ministru Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, kur diskutēs par ES Globālās stratēģijas ieviešanu ārlietu un drošības politikas jomā, ES un NATO sadarbību, kā arī dažādām sadarbības iniciatīvām aizsardzības jomā.

Savukārt 14.novembrī Bergmanis apmeklēs Luksemburgas Lielhercogisti, kur tiksies ar aizsardzības ministru Etjenu Šneideru un Luksemburgas Deputātu palātas prezidentu Marsu di Bartolomeo, kurš šī gada jūnijā apmeklēja Latviju.

Vizītes laikā amatpersonas pārrunās Latvijas un Luksemburgas divpusējo sadarbību, drošības situāciju reģionā, kā arī aktuālos drošības un aizsardzības politikas jautājumus.

Tāpat abu valstu aizsardzības ministri parakstīs savstarpējo saprašanās memorandu par Luksemburgas brīvprātīgo ieguldījumu Latvijas kā NATO paplašinātās klātbūtnes uzņemošās valsts atbalstam, tādējādi attīstot Latvijas un Luksemburgas sadarbības iespējas, par ko ministri vienojās NATO aizsardzības ministru sanāksmes laikā šī gada februārī.

Bergmanis viesosies arī Luksemburgas Eiropas skolā, kurā mācās 77 latviešu bērni, kuri ikdienā apgūst latviešu valodu pēc Latvijas Izglītības ministrijas noteiktās latviešu valodas kā dzimtās valodas programmas.

Tāpat aizsardzības ministrs tiksies ar latviešu diasporas Luksemburgā pārstāvjiem, lai viņus sveiktu valsts svētkos un dāvinātu Aizsardzības ministrijas sarūpētās sarkanbaltsarkanās lentītes.

Latviju un Luksemburgu vieno cieša sadarbība ES un NATO, kā arī Baltijas valstu un Beniluksa valstu formātā. Šogad tiek atzīmēta Latvijas un Luksemburgas diplomātisko attiecību nodibināšanas 95.gadadiena un diplomātisko attiecību atjaunošanas 25.gadadiena.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas