Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aizturēti pēdējie divi no Cēsu kolonijas izmukušie

Otrdienas naktī izdevies aizturēt pēdējos divus jauniešus, kuri svētdienas rītā izmuka no Cēsu audzināšanas iestādes.

Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) pārstāve Ināra Makarova aģentūrai BNS pavēstīja, ka abi jaunieši notverti Limbažu rajonā un jau naktī nogādāti atpakaļ kolonijā.

IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte aģentūrai BNS pastāstīja, ka ap plkst. 3 naktī zēni noķerti uz kāda meža ceļa šajā rajonā. Bēgļi no savas avantūras bijuši tā pārguruši, ka gandrīz "krituši no kājām nost".

Līdz dienas beigām Puķīte solīja sniegt plašāku informāciju par to, vai jaunieši ir paguvuši pastrādāt kādu noziegumu, taču pārvaldes priekšnieks atzina, ka bēgļi bija ieguvuši citas drānas, nomainot audzināšanas iestādes spectērpu.

Pašlaik jaunieši no bēgšanas atpūšas, jo, kā jau minēts, tā viņiem prasījusi lielu piepūli.

Jau vēstīts, ka no Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādes svētdien agrā rīta stundā aizmuka seši ieslodzītie, no kuriem divi tika notverti pavisam drīz turpat Cēsu apkārtnē, bet vēl divus noķēra ap dienas vidu pie Līgatnes. Visilgāk brīvībā izdevās noturēties Artūram Zaicevam un Rustamam Stepanam.

Visi izmukušie ir vairākas reizes sodīti par zādzībām un līdzīgiem noziegumiem, noziedznieku kontā slepkavību un tamlīdzīgu noziegumu nav.

Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādē uzturas 114 iemītnieku - gan apcietinātie, gan notiesātie bērni vecumā no 14 līdz 18 gadiem.

Iepriekšējo reizi bēgšana no Cēsu audzināšanas iestādes notika 2006. gadā, kad koloniju patvaļīgi pameta divi jaunieši, kuri drīz vien tika notverti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas