Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Latvijā cietuši divi cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Tāpat glābēju palīdzība bijusi nepieciešama kādai sievietei Neretas pagastā, kura bija apmaldījusies purvā.

Vakar plkst.18.07 izsaukums tika saņemts uz Kandavas novada Cēres pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega grīda. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pirmā stāva istabā deg grīda 3 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta jaunietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.19.

Plkst. 1.27 ugunsdzēsēji steidzās uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāvu saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka garāžā deg benzīna kanna, kvadricikls un vieglā automašīna 30 kvadrātmetru platībā. Mēģinot ugunsgrēku nodzēst saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta vīrietis, kurš nodots NMPD mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 2.37.

Tāpat glābēju palīdzība bija nepieciešama kādai sievietei, kura Neretas novada Neretas pagastā bija apmaldījusies purvā. Izmantojot skaņas signālus, sievietei tika norādīts pareizais virziens izejai no purva.

Savukārt Gaujas ielā, Ādažos, no upes tika izcelts noslīcis cilvēks, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, vakar glābēji Raiņa ielā, Rēzeknē, notvēra telpās iekļuvušu čūsku un palaida to brīvībā.

Šorīt glābēji saņēma vairāk nekā 30 izsaukumus uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi, šodien, pastiprinoties vēja brāzmām, VUGD atgādina, ka gadījumā, ja ir nogāzušies koki, pārrauti vadi, notikusi avārija vai arī kāds cits negadījums, nekavējoties jāzvana ugunsdzēsējiem glābējiem pa tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 59 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 36 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas