Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki

Ceturtdien vienstāvu koka saimniecības ēkas ugunsgrēkā Ventspilī bojā gājis 62 gadus vecs vīrietis, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakar plkst. 12.47 ugunsdzēsēji devās uz Muitas ielu Ventspilī, kur dega vienstāvu koka saimniecības ēka 9 m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbu laikā atrasts aptuveni 62 gadus vecs bojā gājis vīrietis. Plkst. 13.34 ugunsgrēks likvidēts un šī notikuma apstākļus noskaidros Valsts policija (VP).

Savukārt plkst. 22.51 ugunsdzēsēji steidzās uz Strenču novada Plāņu pagastu, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties, ugunsdzēsēji konstatēja, ka koka māja deg ar atklātu liesmu 200 m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks. Šajā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā bojā gāja apmēram 78 gadus veca sieviete. Ugunsgrēks lokalizēts plkst. 0.40.

Tāpat plkst. 13.55 tika saņemts izsaukums uz Sarkandaugavas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg apkures katls un malka 0,5 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 60 gadus vecs vīrietis, kurš bija saindējies ar dūmiem un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 14.41.

Plkst. 20.56 ugunsdzēsēji steidzās uz Talsu novada Laucieni, kur dega vienstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamās mājas istabā deg sadzīves mantas 10m2 platībā, bēniņu pārsegums ar siltinājumu 10 m2 platībā un mājas jumts 50 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās trīs cilvēki – divi vīrieši un viena apmēram 77 gadus veca sieviete, kura bija saindējusies ar degšanas produktiem un nodota NMPD mediķiem. Plkst. 23.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī plkst. 3.14. paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks bija izcēlies Inčukalna novada Inčukalna pagastā, kur ar atklātu liesmu dega garāža. Ierodoties konstatēts, ka deg saimniecības ēka, šķūnīši un garāža 180 m2 platībā. Ugunsgrēks lokalizēts plkst. 5.18.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem, vakardien ugunsdzēsēji Jaunjelgavas novadā, Daugavas upē, no atlūzuša ledus gabala, piepeldot pie tā ar laivu, nocēla apmēram 65 gadus vecu vīrieti un nogādāja krastā. Savukārt, palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Rugāju novadā, Lazdukalna pagastā, ar apkārtējo iedzīvotāju tehnikas palīdzību,  no apmēram 3 metrus dziļas akas, izcēla tajā iekritušu govi. 

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 62 izsaukumus – 37 uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas