Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Aizvadītājā diennaktī VUGD saņēmis 660 izsaukumus saistībā ar vēja radītajiem postījumiem

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēmis 660 izsaukumus, kur nepieciešams novērst vēja radītos postījumus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Pārsvarā visos gadījumos nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus. Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām, bloķējot satiksmi, vai ietvēm, vairākos gadījumos koki radīja apdraudējumu, jo bija bīstami aizlūzuši un draudēja nokrist uz dzīvojamās mājas vai ceļa braucamās daļas. Tomēr vairākos gadījumos ugunsdzēsēju glābēju palīdzība nebija nepieciešama un ceļa braucamās daļas no nolūzušiem kokiem atbrīvoja iedzīvotāji.

Tāpat vairāk nekā 60 gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām, bet vēl vismaz 11 gadījumos koki nolūzuši uz dzīvojamām mājām. Vēl daudzos izsaukumos koki krītot bija aizķēruši elektrības vadus, kā arī paši elektrības stabi vēja dēļ bija gāzušies.

Vēl šobrīd aktīvi notiek vēja postījumu likvidēšanas darbi, ir vairāk nekā 50 izsaukumi, kur ugunsdzēsēju glābēju palīdzība vēl tiek sniegta vai gaidīta. Pārsvarā visi izsaukumi ir Rīgā un Pierīgā.

Papildu šorīt plkst.6.36 ugunsdzēsēji devās uz Ēveles ielu Rīgā, kur deg šķūnīši. Notikuma vietā konstatēts, ka deg šķūnīši 100 kvadrātmetru platībā un blakus atrodas dzīvojamā māja un saimniecības ēka.

Ugunsdzēsējiem, neskatoties uz spēcīgo vēju, izdevās nosargāt tuvumā esošās ēkas. Plkst.7.50 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās ugunsgrēka likvidēšanas darbi.

Dāme-Birziņa norādīja, ka glābējiem Rīgā aizvadīta ļoti darbīga diennakts. Kopumā visā Latvijā saņemti 660 izsaukumi, kur nepieciešams novērst vēja radītos postījumus. Lielākā daļa izsaukumi saņemti tieši Rīgas pilsētā un Pierīgas novados - 510. Vidzemē saņemts 81 izsaukums, Latgalē - 28, Kurzemē - 23, Zemgalē - 18.

Ugunsdzēsēju glābēju reaģēšana uz izsaukumiem notiek, izvērtējot iespējamo bīstamību un apdraudējumu iedzīvotājiem, kā arī izsaukumu saņemšanas secībā. Vēja vissmagāk skartajās vietās, lai likvidētu spēcīgā vēja radītās sekas, tiek iesaistīti ugunsdzēsēji glābēji, kas atradās no dienesta pienākumu izpildes brīvajā laikā.

Tā kā arī šodien daļā Latvijas teritorijas spēkā ir oranžais brīdinājums par spēcīgām vēja brāzmām, VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, VUGD aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.oktobra plkst.6.30 līdz 8.oktobra plkst.6.30, VUGD saņēma 735 izsaukumus - 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 678 uz glābšanas darbiem, bet 42 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas