Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aizvadītajos Dziesmu un deju svētkos netika apēsta trešdaļa sagatavoto pārtikas porciju

Vasarā notikušo XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībnieki pasākumu norises vietās visas nedēļas laikā izņēmuši vien 98 952 no vairāk nekā 150 500 sagatavotajām maltītēm, ceturtdien Dziesmu un deju svētku padomes sēdē pastāstīja aizvadīto svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča.

Saskaņā ar svētku rīkotāju apkopoto statistiku 12% no kopskaitā 39 000 dziedātāju un dejotāju neapmeklēja svētku mēģinājumus, savukārt 10% dalībnieku neapmeklēja svētku koncertus.

Maltītes tika piegādātas uz pasākumu norises vietām, kur dalībnieki tās varēja saņemt, reģistrējoties ar savām svētku identifikācijas kartēm. Dziesmu un deju svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva aģentūrai LETA norādīja, ka uz svētku norises vietām piegādājamo pārtikas porciju skaits tika aprēķināts, ņemot vērā reģistrēto dalībnieku skaitu, taču nav arī zināms tas dalībnieku skaits, kas pusdienās izvēlējās ēst līdzpaņemto pārtiku vai arī pusdienot citviet.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinājās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kuros piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Šoreiz svētki notika Latvijas valsts simtgades zīmē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas