Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aktīvākie eParaksta lietotāji - VID, Rīgas dome un SIA VMF Latvia

2016.gadā visbiežāk eParakstu lietojis Valsts ieņēmumu dienests (VID), kura darbinieki gada laikā kopumā ar eParakstu parakstījušies vairāk nekā pusmiljonu reižu. Tāpat kā gadu iepriekš, eParakstīšanas čempionam seko Rīgas dome, kuras darbinieki eParakstu lietojuši par 50 000 reižu vairāk nekā 2015.gadā jeb 180 000 reizes. Trešo vietu 2016.gadā ieņēmis koksnes produktu uzmērīšanas uzņēmums SIA VMF Latvia, kas 2016.gadā eParakstījies vairāk nekā 157 000 reižu, turklāt, salīdzinot ar 2015.gadu, uzņēmums eParakstu lietojis par 80% vairāk nekā gadu iepriekš, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs.

"eParakstam Latvijā ir jau desmit gadu. Šo desmit gadu laikā uzskatāmi redzams, kā mainījusies organizāciju ikdiena, cik daudz brīvas vietas gan fiziski plauktos, gan pārnestā nozīmē – izaugsmei un attīstībai – tas ienesis. 2017.gadā lielākie eParaksta lietotāji jau ir paziņojuši par klientu pieņemšanai paredzētā laika saīsināšanu. Tas nozīmē, ka šīs iestādes ir veiksmīgi sastapušas un pilnvērtīgi  apkalpo savus klientus virtuālajā vidē. Caurspīdīgums un  lēmumu atsekojamība, efektīva resursu izmantošana un mūsdienīga klientu apkalpošana vairs nav tikai sauklis, ar kādu savulaik prezentējām eParakstu. eParakstītāju Top 10 un simtiem citu iestāžu un uzņēmumu – tā jau ir ikdiena," uzsver Latvijas Valsts radio un televīzijas centra, kas ir eParaksta nodrošinātājs Latvijā, valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Arī SIA VMF Latvia valdes priekšsēdētājs Jānis Buļs, kurš pats pērn eParakstu lietojis gandrīz 80 000 reižu, uzsver, ka pērn, sniedzot pakalpojumus, uzņēmuma darbinieki ir novērtējuši un uzmērījuši vairāk nekā 10 miljonus kubikmetru kokmateriālu un tieši klienti – meža nozares uzņēmumi – ir pauduši vēlmi šos dokumentus saņemt elektroniski. "Nozarē darījumi ar kokmateriāliem ir saprotami un caurspīdīgi, tādēļ arī šāds pieprasījums pēc eParakstītiem dokumentiem," norāda Buļs.

Kopumā 2016.gadā eParaksts lietots 4.1 miljonu reižu, kas ir par nepilnu miljonu vairāk nekā gadu iepriekš. Tāpat kā 2015.gadā, arī pērn turpinājusi pieaugt eID karšu lietotāju eParakstīšanas aktvitāte, tomēr eID karti lietošanas biežumā vēl arvien apsteidz  virtuālais eParaksts un eParaksts viedkartē.

Aktīvākais eID lietotājs gada laikā ir eParakstījies 9373 reizes. Jaunākais eID kartes lietotājs ir 16 gadus vecs, bet vecākais sasniedzis 91 gadu.  Aktīvākais virtuālā eParaksta lietotājs parakstījies nepilnus 14 000 reižu gadā, bet aktīvākais viedkartes lietotājs – 89 000 reizes, jeb caurmērā 245 dokumentus dienā. 

Pārsvarā eParaksta lietotāji dokumentus paraksta vairāk nekā 10 reizes gadā, un trīs reizes mazāk cilvēku to izmanto tikai vienu reizi gadā.

Aktīvāko eParaksta lietotāju pirmajā desmitniekā  ir arī Tiesu administrācija, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Valsts kase, SEB banka, kā arī apdrošinātāji - Baltijas apdrošināšanas nams un If P&C Insurance
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas