Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

AM aicina pieteikties studijām ASV militārajās augstskolās

Aizsardzības ministrija  (AM) ir saņēmusi ASV valdības uzaicinājumu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) nominēt kandidātus mācībām ASV militārajās akadēmijās – Militārajā akadēmijā Vestpointā, Krasta apsardzes akadēmijā, Jūras spēku akadēmijā un Gaisa spēku akadēmijā, mācību uzsākšanai 2012.gadā.

Mācoties militārajās akadēmijās, iespējams iegūt starptautiski atzītu un prestižu augstāko civilo izglītību un militāro izglītību, kas atbilst NBS noteiktajām virsnieka pamatapmācības prasībām un dod tiesības saņemt pirmo virsnieka dienesta pakāpi.Līdz 22.jūlijam pieteikties studijā aicināti jaunieši ar vidējo izglītību vecumā no 18 līdz 23 gadiem (mācību uzsākšanas brīdī). Kandidātiem jābūt padziļinātai interesei par valsts aizsardzības un drošības politikas jautājumiem un vēlmei dienēt bruņotajos spēkos.

Jauniešiem  nepieciešama laba fiziskā sagatavotība un dienestam atbilstošs veselības stāvoklis, mācību novērtējums vidējās izglītības iestādē – augstāks par vidējo, nokārtots TOEFL (Test of English as Foreign Language) tests, 550 un vairāk punktu SAT I (Scholastic Aptitude Test) eksāmenā, kā arī atlases nosacījums ir, ka studijām militārajās akadēmijās pieteikties var neprecējušies jaunieši, bez apgādībā esošām personām. ASV militāro akadēmiju absolventiem pēc studijām ASV jāturpina dienests Nacionālajos bruņotajos spēkos.

Priekšrocības būs pretendentiem, kas apgūst valsts aizsardzības mācību vai ir iesaistīti studentu militārajā apmācībā Latvijas augstskolās. Kandidātu atlases konkursa rezultātā Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki turpmākai atlasei nominēs vienu kandidātu uz konkrētu militāro akadēmiju.      

Lai saņemtu plašāku informāciju, interesentiem jāvēršas Rekrutēšanas un jaunsardzes centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas