Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

AM: Krievija militārās mācībās izspēlē Baltijas jūras noslēgšanu

Krievija militārās mācībās izspēlē Baltijas jūras noslēgšanu, taču Latvijas armija patlaban darbojas ikdienas režīmā, aģentūru LETA informēja Latvijas Aizsardzības ministrijā (AM).

AM aktīvi seko līdzi Baltijas jūrā notiekošajām Krievijas Jūras spēku mācībām Okeāna vairogs, kas norisinās no 1.augusta līdz 9.augustam. Paralēlas Krievijas mācības šobrīd norisinās arī Norvēģu jūrā un Ziemeļjūrā.

Atbilstoši novērotajām aktivitātēm, Krievijas Jūras spēki visdrīzāk veic apmācību jūras ceļu bloķēšanai, lai apgrūtinātu NATO papildspēku piekļuvi Baltijas jūrai, skaidro AM.

Krievijas mācībās piedalās vairāk nekā 10 600 karavīru, 49 karakuģi un 20 nodrošinājuma kuģi, kā arī vairāk nekā 50 dažādu veidu militārie lidaparāti. Krievijas Jūras spēku mācībās iesaistīti arī kuģi, kas jūlija nogalē piedalījās Kara flotes parādē Sanktpēterburgā, informēja AM.

Ministrija vērš uzmanību, ka ar šīm mācībām saistītas paaugstinātās Krievijas gaisa un jūras kuģu aktivitātes, par ko šonedēļ informēja Nacionālie bruņotie spēki sociālajos tīklos.

Piemēram, šodien Latvijas robežu tuvumā konstatētas divi iznīcinātāju Su-30, kā arī boju licējs ar Serna klases desantkuteri uz klāja.​

Nacionālie bruņotie spēki patlaban darbojas ikdienas režīmā, uzsvēra AM.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

interesanti
i
Nu ko tas krievs iedomājies, būtu labāk savus Sibīrijas mežus dzēsuši un appludināto Amūru sakārtojuši. Kremļa starci izkūkojuši pēdējās prātu paliekas.
Gregs Millers
G
Agresors kārtējo reizi parāda, ka ir agresors. Pagaidām potenciālais, bet cik ilgi? Labi, ka esam NATO un tam atvēlam 2%. Vajadzētu vairāk.
rekur
r
Vai tad te ir kaut kas jauns? Gadiem ilgi, visi NATO eksperti ir teikuši, ka kritiskas situācijas gadījumā krievi nobloķēs Suvalku koridori un Dāņu jūras šaurumu. Un nekādas kustības Austrumu virzienā caur šiem punktiem vairāk nebūs. Un NATO ar to ir jārēķinās un jāizdomā, ko viņi darīs šādā situācijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas