Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Amerikas latviešu kopiena aicina Saeimu pieņemt grozījumus Pilsonības likumā

Amerikas latviešu apvienības (ALA) delegāti aicina Saeimu pieņemt Pilsonības likuma grozījumus tās plānotajā 9. maija plenārsēdē, portālu Diena.lv informēja apvienībā.

Jau ziņots, ka Saeima par Pilsonības likuma grozījumiem galīgajā lasījumā lems ceturtdien, 9.maijā. Likuma svarīgākās izmaiņas paredz dubultpilsonības ieviešanu attiecībā uz vairāku valstu pilsoņiem, kā arī gadījumos, ja dubultpilsonību atļaus Ministru kabinets.

Šāds Latvijas Republikas Saeimai adresēts aicinājums tika ietverts rezolūcijā, ko pieņēma ALA 62. kongress, kas notika no 3. līdz 5. maijam Sietlas pilsētā Vašingtonas pavalstī.

Kongresa delegāti izteica atzinību Latvijas Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim par Ministru kabineta lēmumu piešķirt līdzekļus 334 000 latu apmērā diasporas atbalstam. Organizāciju pārstāvji arī izteica atbalstu Latvijas uzņemšanai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas valstu savienībā (OECD), kas izvirzīta par vienu no Latvijas ārpolitiskajām prioritātēm.

ALA rezolūcijas šogad par svarīgākajiem uzdevumiem izvirzīja Latvijas interešu pārstāvēšanu ASV un Eiropas augstākajās pārvaldes institūcijās, Amerikas latviešu skolu darbības uzlabošanu, pievēršot uzmanību informācijas izplatīšanai, jaunu ģimeņu piesaistei, skolotāju un vecāku atbalstam un mācību materiālu izstrādei. Tāpat par būtisku šī gada prioritāti tika noteikta nozares "Sadarbība ar Latviju" trīs Drošā tilta palīdzības programmu turpināšana, otrās Trimdas latviešu arhīvu un materiālās kultūras konferences programmas izveide, ALA valdes atbalsts kultūras nozares projektam Latviešu tautas deju vadītāju meistarklases ASV.

ALA ir centrālā organizācija, kas pārstāv un vieno ap 100 000 latviešu visā Amerikā. ALA ar vairāk nekā 140 dažādām latviešu organizācijām (biedrības, baznīcas un kultūras organizācijas) un gandrīz 6000 biedriem no visām pavalstīm ir lielākā latviešu organizācija ārpus Latvijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas