Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Apdrošinātājs: Lietavas nodarījušas jau vairāk nekā pusmiljonu eiro lielus zaudējumus

Rīgas, Jūrmalas un Jelgavas ielas appludinājušās spēcīgās lietavas nodarījušas iedzīvotājiem zaudējumus vairāk nekā pusmiljona eiro vērtībā, aģentūrai LETA pavēstīja apdrošināšanas AS "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) pārstāvji, atsaucoties uz veiktajiem aprēķiniem.

Pirmdien saņemti jau 150 atlīdzības pieteikumi, taču BTA jau tagad zināms, ka kopējā kompensāciju summa ievērojami pieaugs, kad lauksaimnieki būs apzinājuši sējumiem nodarītos postījumus.

Pirmie pieteikumi "MansBTA" portālā un klientu atbalsta dienestā ienāca naktī uz pirmdienu. Pirmdien pieteikumu skaits turpināja augt, lielākoties no īpašumu apdrošinājušajiem klientiem. Postījumus nodarījuši vēja nolauzti koki un to zari, kas sadragājuši žogus, palīgēkas vai uzkrituši automašīnām. Sabojāts arī māju jumts un izsisti logi.

BTA sagaida, ka tuvākajās dienās pieteikumu skaits pieaugs vēl par vairākiem desmitiem, un arī klientiem izmaksātā summa varētu krietni palielināties.

Vētra krietni paplucinājusi arī dienvidu kaimiņvalsti, jo BTA Lietuvā pirmdien saņēma vairāk nekā 250 atlīdzības pieteikums un tur kopējais kompensāciju apjoms pārsniedzis 500 000 eiro.

BTA Apdrošināšanas atlīdzību departamenta direktors Kārlis Liepiņš norāda, ka atšķirībā no vairākām citām nesenā pagātnē piedzīvotām dabas stihijām, šī tika laikus prognozēta, un atbildīgās iestādes savlaicīgi brīdināja iedzīvotājus par gaidāmajām briesmām. Arī apdrošināšanas speciālisti strādā pastiprinātā režīmā, izvērtējot postījumu apmēru, aprēķinot zaudējumus un organizējot atlīdzību izmaksāšanu, lai apdrošinātie klienti varētu pēc iespējas ātrāk novērst nozīmīgākos postījumus, piemēram, atjaunot mājai jumtu, atbrīvot iebrauktuvi pagalmā no vēja izgāztajiem kokiem vai nodot remontā sabojāto automašīnu.

BTA peļņa 2023.gadā bija 10,375 miljoni eiro. Bruto apdrošināšanas prēmijā kompānija pagājušajā gadā parskstīja 293,4 miljonus eiro.

BTA strādā Latvijā, kā arī tai ir filiāles Lietuvā un Igaunijā. Kompānijas vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas