Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Apelācijas instances tiesa negroza 13 gadu cietumsodu par Varakļānu sirmgalves slepkavību

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu tiesu palāta šodien nolēma atstāt negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru par 86 gadus vecās Matildes Leimanes slepkavību Varakļānos apsūdzētajam 1983.gadā dzimušajam Ivaram Počam tika piemērots 13 gadu cietumsods.

Kā aģentūru LETA informēja AT preses sekretāre Linda Priedīte, apelācijas instances tiesa nolēmusi Vidzemes apgabaltiesas spriedumu šajā lietā atstāt negrozītu. Pilns AT nolēmuma teksts būs pieejams no 20.oktobra, bet pēc tam desmit dienu laikā to būs iespējams pārsūdzēt kasācijas kārtībā.

Kā ziņots, Vidzemes apgabaltiesas Madonas pastāvīgā sesija pērn 25.februārī Poču atzina par vainīgu minētā nozieguma pastrādāšanā, piespriežot viņam 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Tiesa toreiz apmierināja arī cietušo kompensācijas prasības, nolemjot piedzīt no apsūdzētā morālā kaitējuma kompensāciju 24 200 latu apmērā, kā arī materiālo kompensāciju par nogalinātās bēru izdevumiem.

Tomēr Počs vēlāk pārsūdzēja pirmās instances tiesas spriedumu, un tas nonāca apelācijas instances tiesā - AT Krimināllietu tiesu palātā.

Apsūdzība Počam celta pēc Krimināllikuma 176.panta 4.daļas - par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam vai ja tā izraisījusi citas smagas sekas. Likumā paredzēts, ka par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 17 gadiem, konfiscējot mantu, kā arī piemērojot policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pirmās instances tiesas piemērotais brīvības atņemšanas sods Počam ir tieši tik liels, cik to bija prasījis prokurors Sandris Kaparkalējs.

LETA jau ziņoja, ka Leimani 2007.gada 7.jūnijā viņas radi atrada smagi piekautu. Sieviete gulēja bezsamaņā pie Silakroga kapiem netālu no Varakļāniem.

Vairāki mediji iepriekš ziņoja, ka radinieki 6.jūnijā bija vērsušies Varakļānu policijā ar lūgumu pārbaudīt Leimanes iespējamo atrašanās vietu, jo viņa no kapiem laikus nebija atgriezusies mājās Rīgā.

Policijas darbinieki neko nav atraduši, tāpēc nākamajā dienā uz Silakroga kapiem meklēt pazudušo devušies viņas radi. Leimani tuvinieki atraduši ceļa malā un nogādājuši viņu slimnīcā, kur sieviete nomirusi.

Mediķi snieguši informāciju, ka sievietei bijušas ļoti smagas, vardarbīgas traumas. Pirmā apskate liecinājusi, ka sieviete sista ar koku un arī durta - no brūces viņas ķermenī tika izņemti koksnes gabali.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas