Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Aprīlis noslēgsies ar lietainiem un vēsiem laika apstākļiem

Nedēļas izskaņā - aprīļa pēdējās trīs dienās - būtiskas laika apstākļu izmaiņas vēl nav gaidāmas, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sestdien mākoņu zona nesīs ilgstošus nokrišņus ar ievērojamu daudzumu visā Latvijā. Svētdien jau starp mākoņiem uzspīdēs arī saule un gaidāms vien neliels īslaicīgs lietus, slapjš sniegs.

Nedēļas nogalē mākoņainos apstākļos naktis nebūs tik vēsas kā aizvadītās, bet dienas laikā piektdien gaiss vēl iesils līdz +6…+12 grādiem, savukārt sestdien un svētdien teritorijas lielākajā daļā dienas būs ļoti vēsas - maksimālā temperatūra gaidāma vien +3...+9 grādi. 

Tomēr šī plašā un nokrišņiem bagātā mākoņu zona, kas Latviju šķērsos brīvdienās, liecina par to, ka mūsu reģionam no dienvidaustrumiem tuvojas siltās gaisa masas, to ieplūšana mūsu teritorijā gaidāma maija sākumā. Lai gan aizvien jāsaka, ka maija pirmajās dienās virs mūsu reģiona mainīsies sinoptiskie procesi, tādēļ laika apstākļu prognozes šim periodam joprojām nav viennozīmīgas, un prognozētie laika apstākļi svārstās plašā diapazonā. Vienlīdz augsta ir varbūtība, ka gaiss maija pirmajā nedēļā kļūs siltāks un temperatūra dienas laikā 2. un 3. maijā paaugstināsies vismaz līdz +11…+16 grādiem, gan arī tam, ka gaiss būs līdzīgi dzestrs kā aprīļa pēdējā nedēļā (teritorijas lielākajā daļā vien +5…+10 grādus silts).

Līdzīgi mainīgas ir arī nokrišņu prognozes, tomēr stabili sausi laika apstākļi visā Latvijā ir maz iespējami, jo atmosfēras frontes jeb mākoņu zonas, kas atdala siltās un aukstās gaisa masas atradīsies tuvu mūsu teritorijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas