Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Aprit gads kopš ģenerālprokurora pienākumus pilda Kalnmeiers

Otrdien aprit gads kopš Latvijas Republikas ģenerālprokurora amata pienākumus pilda Ēriks Kalnmeiers.

2010.gadā Ē. Kalnmeieru ar Saeimas vairākumu apstiprināja amatā uz pieciem gadiem.

"Tā kā prokuratūrā sāku strādāt kopš tās izveidošanas, pārzināju tās darbu un savā turpmākajā karjerā ģenerālprokurora amats man bija liels izaicinājums. Šodien varu teikt, ka šis gads manā profesionālajā izaugsmē bijis būtisks, jo nācies pieņemt virkni svarīgus lēmumus. Tie skāruši arī pašas prokuratūras darbu. Reorganizējot Muitas lietu prokuratūru un Specdienestu un reabilitācijas lietu prokuratūru, tika izveidota jauna prokuratūras iestāde - Narkotisko vielu nelikumīgas aprites noziegumu izmeklēšanas prokuratūra. Šogad pēc trīs gadu pārtraukuma ir atsākta pretendentu uz prokurora amatu pieņemšana darbā, kas ļāva vienmērīgāk sadalīt darba slodzi," atzīst Ē. Kalnmeiers.

Stājoties amatā, Ē. Kalnmeiers kā prioritāti norādīja pamatfunkciju īstenošanu, proti, kriminālvajāšanu, valsts apsūdzības uzturēšanu, kā arī personu un valsts tiesību aizsardzību. Tāpat viena no prioritātēm Ē.Kalnmeieram bija arī prokuroru darba kvalitātes uzlabošana un augstākstāvošo prokuroru atbildības līmeņa paaugstināšana. Kā atzīst ģenerālprokurors, gads ir salīdzinoši īss termiņš, lai veiktu kardinālus uzlabojumus tik būtiskā tiesu varas institūcijā un lielā kolektīvā, taču pozitīvas iezīmes ir novērojamas.

Tā ar atsevišķu ģenerālprokurora rīkojumu 2011.gadā ir noteiktas papildu prioritātes uzraugošo prokuroru darbam un virsprokurora atbildībai. Tie ir kriminālprocesi par Valsts policijas Iekšējās drošības biroja Pirmstiesas izmeklēšanas nodaļas izmeklētāju virzītiem kriminālprocesiem, kā arī virkni ekonomiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Tāpat tuvākajā laikā turpināts pilnveidot prokuroru apmācību sistēmu, jo, kā atzīst Ē. Kalnmeiers, prokuratūrā jo īpaši nepieciešami profesionāļi savā jomā ar vēlmi attīstīties un pilnveidoties. Sadarbībā ar Valsts kontroli visos reģionos prokuroriem nolasīts lekciju cikls par grāmatvedības pamatiem un vienotas izpratnes par dokumentālās revīzijas veikšanas kārtību un atzinuma izpratnes veidošanai. Sadarbībā ar Latvijas Tiesnešu mācību centru ir izstrādāta ilgtermiņa mācību programma prokuroriem.

"Protams, ka nepieciešama arī prokuratūras infrastruktūras attīstība, jo, kā zināms, mūsu darba specifikai ir nepieciešamas piemērotas telpas un atbilstošs tehniskais nodrošinājums. Profesionāli prokuratūras darbinieki un kvalitatīvs darbs ir viena no turpmākajām prioritātēm, kam plānoju pievērst uzmanību," atzīst ģenerālprokurors.

Pirms tam Ē.Kalnmeiers pildīja Krimināltiesiskā departamenta Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurora pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas