Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Aptauja: Latvijas iedzīvotāji dzīvo labklājības ilūzijā par vecumdienām

Latvijas iedzīvotāji dzīvo labklājības ilūzijā - šobrīd darbspējīgie neasociē sevi ar esošajiem pensionāriem un cer uz pārtikušām vecumdienām, kad daudz ceļos, apmeklēs kultūras pasākumus un sportos. Tikai 3% aptaujāto sevi vecumdienās gribētu redzēt kā savus vecvecākus. Savukārt vārds "pensionārs" šodien respondentiem visbiežāk raisa asociācijas ar cilvēku gados ar sliktu veselību un zemu dzīves kvalitāti, liecina Swedbank veiktā aptauja.

Swedbank pārstāve Kristīne Jakubovska portālu Diena.lv informēja, ka 62% Latvijas iedzīvotāju neveido uzkrājumus vecumdienām, bet 69% paļaujas uz valsts pensiju kā savu galveno ienākumu avotu vecumdienās. Tas rada bažas, ka iedzīvotājiem būs grūtības sasniegt vēlamo dzīves līmeni, jo pensiju 1.un 2. līmenis varētu veidot pensiju tikai 50% apmērā no ierastajiem ienākumiem.

Jaunākā Swedbank aptauja par pensiju atklāj daudz pretrunu iedzīvotāju uztverē par ieguldījumiem un pensiju sistēmu, kas, galvenokārt, skaidrojams ar mazo pieredzi ieguldījumu veikšanā. Tāpēc Swedbank atklāj Nopietnas pensijas skolu, kas ir finanšu izglītību veicinoša iniciatīva ar mērķi vairot iedzīvotāju zināšanas par pensiju sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas