Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem strauja ekonomiskā attīstībā svarīgāka par globālās sasilšanas novēršanu

Strauja ekonomiskā attīstība iedzīvotāju vērtējumā ir ievērojami svarīgāka par globālās sasilšanas novēršanu, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad aprīlī iedzīvotājiem tika lūgts novērtēt, kādām, viņuprāt, būtu jābūt Latvijas valdības prioritātēm, izvēloties starp straujāku ekonomisko attīstību un globālās sasilšanas novēršanu.

Vairums jeb 67% iedzīvotāju kopumā dod priekšroku straujai ekonomiskai attīstībai. Šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, palicis teju nemainīgs. Augstākais rādītājs fiksēts 2011.gadā, kad šādu viedokli pauda kopumā 74% iedzīvotāju.

Globālās sasilšanas novēršanu kā valdības prioritāti vēlētos redzēt kopumā 18% iedzīvotāju, savukārt vēl 16% nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Kā ziņots, Latvijas iedzīvotāju vidū pieaug satraukums par globālo sasilšanu. Šogad aprīlī iedzīvotājiem ticis lūgts vērtēt, cik lielā mērā viņus satrauc globālā sasilšana. Šādas klimata izmaiņas satrauc kopumā 53% iedzīvotāju - 41% iedzīvotāju tās drīzāk satrauc, bet vēl 12% globālā sasilšana ļoti satrauc.

Šogad fiksētais rezultāts ir viens no augstākajiem kopš mērījumu sākšanas. Augstāks rezultāts sasniegts tikai 2008. un 2009.gadā, kad globālā sasilšana kopumā satrauca attiecīgi 63% un 55% iedzīvotāju.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Latvijas iedzīvotāju prāti ir ilgstoši trenēti ar lieliem un maziem meliem. Latvijas iedzīvotāji tīri intuitīvi ir pa lielam iemācījušies atšķirt melus no patiesības. Varu ieteikt vismaz divas melu "atkošanas" metodes ... pirmā- ja kaut kādas idejas iešmugulēšanai tiek izmantoti bērni. Šī ir īpaši pretīga metode kopš CCCP laikiem. Otrā - vērojiet, ja jums kaut ko atgādina ar uzmācīgu regularitāti, līdzīgi, kā dormeo matračus... 99% tur kaut kas nav kārtībā. Izpētiet un paši sapratīsiet!
Latvijas iedzīvotājs
L
Latvijas iedzīvotājiem ir svarīgi,lai straujo ekonomikas attīstību neapdzītu pārtikas un zāļu cenu un komunālo pakalpojumu tarifu aizvien straujākais kāpums.IKP virtuālos procentus uz maizes neuzsmērēsi!
Labvēlis
L
Var jau cerēt uz ekonomikas pieaugumu, bet tikai sadales sistēma Latvijas politikā noteiks, kam tas pieaugums pieaugs, un kam - nē, jo LV ir viens no visaugstākajiem nevienlīdzības līmeņiem Eiropā. Bet daba būs piecūkota, no kā cietīs visvairāk atkal tie paši, kam ekonomikas pieaugums aiziet gar degunu. Trūcīgam cilvēkam lolot alkatības ideālus ir tas pats, kas zaķim ņemt lapsu par bērnu aukli.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas