Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 26. novembris
Sebastians, Konrāds

Aptauja: Tikai 10% iedzīvotāju ikdienā pusdieno kafejnīcās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
1965.
1
Studēju un labi zinu. Par 10 rbļ restorānā Lielupe 2milzu porcijas cālis tabakā,polšs,2saldīe. No 22 līdz 1naktī abi ar brūti ēdām dzērām un ballējām. Un tad līdz rītam dziedājām kopmītnēs. Saucās stīpas svētki. Ēdnīcā par nepilnu rubli varēja 1.un 2. Paēst. Maize bija par brīvu.
Maize par bŗīvu nebija, šķēle maksā
M
Restorānu ēdienam bija īpašs piecenojums, bet vienkāršā tauta ēda ēdnīcās. Atceros, labs ēdiens bija autoostas un Vaļņu ielas ēdnīcā, tikai rindas gan visas dienas garumā.
  • 1
  • 0
sovjets
s
Padomju laikā teica, ka ēdnīcās vai bufetēs ēd tikai kuņģa slimnieki vai pašnāvnieki
to> 23:35
t
Toreiz GOST vairāk vai mazāk ievēroja, bija arī OST(nozaru standarts) un TN - tirdznieciskie noteikumi. Kaut ko tādu gribēja Šķēles laikā ieviest, bet velti. Joprojām visi ražo ko un kas ienāk prātā, bet PVD sēj teroru tirgotāju starpā, bet tikpat kā nebāž degunu lielražotnēs.
  • 0
  • 0
to taisnība, kas taisnība tikai daļ
t
Tādas cenas bija visus PSRS gadus un viņas NEMAINĪJĀS. Jo arī pārtikas cenas, izņemot kafiju, nemainījās. Citādi bija, kad 80-os gados katastrofāli trūka gaļas, par valsts fiksētām cenām. Tad tikai pieņemts lēmums sabiedriskā ēdināšanā izmantot cūkgaļu, aitas un teļa gaļu, kuras tika iepirkta no iedzīvotājiem par komisijas cenu, un līdz ar to otrais ēdiens no tās maksāja 60-80 kapeikas par porciju. Taču, viss pārējais palika pa vecam - īpaši garda bija cepta zivs (mencas fileja; heks; paltuss; pikša; merlūza; leduszivs,makrurus) ar kartupeļiem un mērci un salātiem par 22 kapeikām porcijā. Un īpaši gardi bija dažādie ēdieni no aitas gaļas - plovs; ragū; aitas gaļa ar dārzājiem un aitas gaļa ķimeņu mērcē - viss par nieka 35-45 kapeikām porcijā. Toreiz Latvijā aitas gaļas bija papilnam. Savukārt, porcijā bija viss par vienu cenu - 'piemēram- šnicele 120 g; kartupeļi 150 g; mērce 50g; salāti 50g. Neaizmirsīsim, ka menca ar galvu maksāja 31 kapeiku; bez galvas 48 kapeikas; baliks 90 kapeikas, savukārt, fileja 1, 20 rubļi; liellopu gaļa 1,90; aitas 1,80 par kg. Un cena bija NEMAINĪGA -kā jau teicu- vismaz no 60-gadu sākuma.
  • 1
  • 0
a13
a
studentu laikos ap 1980.g. dubultie pelmeņi (pēc GOSTa ražotie) + pusglāze krējuma Stučkas ielā un aliņš no blakus veikala kopā sanāca kaut kur ap rubli divdesmit. Kamēr viens stāvēja rindā, otrs gāja pēc aliņiem. Stipendija bija 40, bet kaut kas vienmēr piepelnījās klāt.
  • 0
  • 0
taisnība
t
Par ēdnīcu cenām viss pareizi, tādas bija ap 1975 - 1980. Pat ap 1985-86, kad cenas sāka braukt uz augāu, īpaši lielam izēdājam, kā es, pietika ar pusotra rubļa jebkurā gadījumā, bet ja būtu spiedīgāk, varēja belašu ēstuvē par 40 - 50 kapeikām izsalkumu līdz vakaram aizdzīt. Strādnieks tobrīd 250 bez haltūrām pelnīja. Visi produkti, izņemot kādus dienvidu piparus - vietējie, lai kā bļāva, ka visu Maskavai atdodot.
  • 0
  • 0
to sovjats
t
Kas tā teica? Viena tante?
  • 1
  • 2
Padomju laikā bija problēma ēdnīcās
P
Zupas maksāja apmēram 0,20-0,30 rbļ. par porciju. Otrais - kartupeļi ar biezpienu 0,18 rbļ.; kotletes ap 0,35 rbļ.; gulašs - dārgāks 46 kapeikas par porciju. Saldais -20-30 kapeikas par porciju. Tēja 3 kap.krūze; kafija 7 kapeikas. VISS - no vietējiem Latvijas produktiem.
  • 5
  • 2
priecāsimies
p
Vajag par to priecāties nevis skumt, jo mūsu iedzīvotāji ir prātīgi un rūpējas par savu veselību. Kafejnīcās un citur uzsildītajam ēdienam ir pārāk augsta cena un uzsildīts paliek uzsildīts...
Tā "pa lielam"
T
1.taisnība. Tās cenas ir piedāvājumam pilnīgi neatbilstošas. Brīnos,kāpēc tur vēl tīe 10% iet.
nu un?
n
es vispār pedejo reizi ārpus mājas citu gatavotu ēdienu esmu ēdis tik gadus 10-15 atpakaļ. kam slinkums pašiem gatavot tas lai maksā nu labi kāzas un bēres ar pavidu bija tā ka ir ēsts , ir, bet ne jau ēšanas pēc bet tāpec ka pieder pie lietas
precizējums
p
Tikai 10 procenti ikdienā ēd Latvijas pārtikas rūpniecības atkritumus par no cita kontinenta ar gaisa pastu atvestu delikatešu cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas